German Design Award 2018 till BT Reflex R-serien

Skjutstativtrucken BT Reflex R-serien från Toyota Material Handling har tilldelats det tyska designpriset German Design Award 2018. Dess rena och funktionella formgivning ledde till vinst i priskategorin för utmärkt produktdesign.

German Design Award är det tyska formgivningsrådets högsta internationella pris, som består av en internationell jury och belönar unik formgivning som ger ett ökat varumärkesvärde.

"För mig handlar formgivningen av truckar om att placera människan i centrum. Vår utmaning är att uttrycka god ergonomi i själva utformningen, så att föraren upplever det fullt ut”, säger Magnus Oliveira Andersson, designchef på Toyota Material Handling Europe, som kontinuerligt har förbättrat produkten sedan 1995.

Skjutstativtrucken BT Reflex har en lång historia och var först utrustad med en enkel inredning. En ny designfilosofi på 70- och 80-talen mötte kundernas behov och hade ett mer användarvänligt fokus. Formgivningen från BT fokuserade nu tydligare på förarens bekvämlighet.

Detta ledde till det första iF-designpriset för dess enastående ergonomi 1982 för skjutstativtrucken BT1350E. Genom åren har modellerna förbättrats enligt Toyotas kärnvärde Kaizen (ständiga förbättringar).

Toyota Material Handling har även tilldelats det tyska designpriset German Design Award 2016 för BT Levio P-serien.

>LÄS HELA HISTORIEN OM BT REFLEX

Presskontakt

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259
M: +46 (0)72 701 1577

Ta bort allt