Grattis till utnämningarna FY19!

I maj i samband med kick-offer uppmärksammades och firades servicelag, årets medarbetare (tjänsteman), årets chef, årets säljare, årets servicechef samt vinnare av regionsligan. Grattis till er alla!

Grädde på moset

Vid regionskick-offerna i slutet av maj utdelades prischeckar till servicelag i servicetävlingen ”Grädde på moset” för FY19. Prischeckarna delades ut till teamledarna för att användas av de servicelag som hade förädlat externa timmar, det vill säga hade maximerat debiterbar tid som faktureras våra kunder (ej rentalavtal). Tävlingen är på årsbasis och tillfaller hela servicelaget. Summan på prischecken är i proportion till hur man har förädlat sina externa timmar. Prischecken används till valfri gemensam aktivitet.

Stort grattis till alla!

Vid kick-offen för FY20 på Johannesbergs slott i maj uppmärksammades och firades följande fyra utnämningar, varav Årets Medarbetare och Årets Chef var nya för i år.

Årets medarbetare FY19

Röstning på kollega som under FY19 har utmärkt sig och varit ett föredöme i att leva enligt våra värderingar i Toyota way (Challenge, Kaizen, Genchi Genbutsu, Respect och Teamwork).

Vinnare: Kati Hedlund, tidigare processledare LTR, numera gruppchef LTR, i TruckHuset i Mjölby

Motiveringar från kollegor:

”En riktig klippa som bidrar med idéer och klokskap i alla möjliga och omöjliga situationer! Heja Kati!!”

”Med stort engagemang tar hon tag i allt efter "genchi genbutsu" devisen. Hon är en perfekt lagspelare och jobbar för kvalitet och utveckling!”

”Är alltid positiv, vill göra rätt, tar tag i saker och får saker gjorda med Toyotas grundpelare som bas. Trevlig att ha att göra med och är mycket kunnig och intresserad av sitt område.”

”Never ending energikälla med ett angreppssätt om att alltid förenkla för den som ställer frågan och förstå bakgrunden till frågan.” 

Årets chef FY19

Utnämning till chef som lyckats bra i de tre rollerna Coach, Strateg och Chef och som lever efter våra kärnvärden.

Vinnare: Alena Koren Arlander, Chef Business Control & IS/IT, Solna

Motivering: I Pulsmätaren som genomfördes i februari 2019 fick Alena ett genomgående lysande resultat och är den enda chefen i bolaget (bland cirka 40 chefskollegor) som i snitt har resultat på 8,0 eller högre på samtliga 15 frågeområden i undersökningen (skala 0–10)!

Alena beskrivs av kollegor bland annat som ”hängiven, engagerad, fokuserad, bra bollplank, rolig, framåttänkande”

Årets säljare FY19

Martin Ragnar, tidigare säljare i Jönköping och sedan 1 april Regionchef Sälj i Region Öst.

Motivering: Genom att tänka långsiktigt och alltid ha kundens specifika utmaningar i fokus lyckas Martin gång på gång nå sina mål. Sylvass planering, mod, hög aktivitet och kreativitet tillsammans med viljan att göra affärer gjorde honom till Sveriges bästa trucksäljare FY19.

I en stenhård konkurrens tog årets säljare ytterligare en vinst i denna tävling.

Med en otrolig försäljning av 166 nya och 44 begagnade truckar och till ett magiskt värde av drygt 59 miljoner kronor slår han alla tidigare omsättningsrekord.

Årets servicechef FY19

Torbjörn Ek, Servicechef i Region Stockholm

Motivering: Genom ett strukturerat arbetssätt har Torbjörn byggt upp ett samförstånd hos såväl kunder som medarbetare. Detta ihop med hans ledarskap har lett till att nyckeltal och uppsatta mål både uppnåtts och överträffats.

Torbjörn har också varit aktiv under året i ett förändringsarbete samt agerat föredömligt såsom företagsambassadör kring våra viktigaste kärnvärden och Toyota Service Concept. 

 

Årets regioner FY19

Första halvåret FY19 vann Region Väst och andra halvåret Region Öst. Regionstävlingen baserades på bästa resultat när det gäller antal sålda units, marknadsandel samt servicemarknadsvolym. Vinsten är ett presentkort på resa till någon av Toyotas fabriker i Bologna eller Ancenis.

Grattis till alla vinnare!

(Bild till höger visar delar av Region Väst)

(Bild till höger visar delar av Region Öst)

Ta bort allt