Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

EcoVadis guld - ett kvitto på att vi prioriterar CSR och hållbarhet

Toyota Material Handling Sweden har tilldelats EcoVadis guldnivå. Det är en utvärdering som tittar på hur transparenta vi är som företag inom CSR*. Det innebär att vi har fått ett kvitto på att vi är ett företag som sätter CSR högt på agendan.

Christer Lundberg, HR-Specialist Hållbar utveckling på Toyota Material Handling Sweden, berättar:

- Vårt Europabolag, Toyota Material Handling Europe, har varit med i EcoVadis sedan några år och har de senaste åren tilldelats guld på en europeisk nivå. I år har en del lokala säljbolag i olika länder gjort sin egen utvärdering, där även vårt svenska säljbolag i november uppnådde guldnivån. Målsättningen är att samtliga europeiska säljbolag ska vara med i EcoVadis.

EcoVadis är en plattform som, med hjälp av erkända metoder**, utvärderar hur transparenta vi är inom CSR. Som kund kan du vara säker på att vi är en leverantör som på ett strukturerat, tydligt och transparent sätt arbetar med hållbarhet och CSR i fokus. Vårt resultat placerar oss bland de 2 % bästa EcoVadis-utvärderade företagen. Vi placerar oss samtidigt bland de 1 % bästa bland utvärderade företag i vår bransch.

- Vi bedöms inom följande områden: Miljö, arbetsförhållanden, schyssta affärer (fair business) och hållbara inköp. Vi placerade oss bättre än snittet inom samtliga områden och utmärkte oss extra inom miljö och arbetsförhållanden, säger Christer Lundberg.

 

*CSR: Corporate Social Responsibility

CSR handlar om att ta ansvar utöver det lagen kräver. Företag som arbetar med CSR ser sin påverkan på omgivningen och tar ansvar för den. Påverkan kan finnas inom flera olika områden. En vanlig uppdelning är efter sociala, miljömässiga och ekonomiska områden.

 EcoVadis utvärderar miljöaspekter, arbetsförhållanden, schyssta affärer (fair business) och hållbart inköp.

 

** EcoVadis använder sig av erkända metoder och standarder som exempelvis
Global reporting initiative, FNs Global Compact och ISO 26000 när de utvärderar företag.

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51