Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Helt integrerade litium-jon lösningar från Toyota

Helt integrerade litium-jon-lösningar från Toyota

När Toyota Material Handling presenterade sitt eget litium-jon koncept på CeMAT 2018 visades de tydliga fördelarna för användare av eldrivna truckar. Fördelarna är i princip fokuserade på att effektivisera och bespara energi, resurser, utrymmen och tid.

Att effektivisera är en nyckelprincip i Toyotas lean-tänkande, och de senaste årens introduktion av litium-jonteknologi är ett utmärkt exempel på hur man kan uppnå besparingar. Initialt såg man främst fördelarna inom flerskiftshantering, tack vare den högre prestandan kombinerat med snabb pausladdning. Som innebär att man inte längre behöver använda sig av batteribytessystem - vilket medför en betydande kostnadsbesparing och minimering av batteribytes hantering. Nu börjar dock de fördelar som associeras med Li-jon även bli attraktiva för lågintensiva verksamheter tack vare energibesparingar, användarvänligheten och säkerhetsfördelarna.

Toyota har beslutat att helt och fullt dra nytta av litium-jontekniken, och har därför etablerat sitt eget modulära designkoncept som erbjuder många fördelar.

 

 

 

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

Helintegrerade litium-jon lösningar från Toyota

Modulära li-jonlösningar

En huvudsaklig skillnad med Toyotas modulära tillvägagångssätt är att konceptet baseras på cellmoduler. Batteriets kapacitet avgörs av antalet moduler och som konfigureras för att anpassas mot kundens behov. En annan fördel med modulkonceptet är att det lätt går att byta ut en modul – något som snabbt kan utföras av en Toyota servicetekniker, vilket reducerar risken för driftstörningar.

Förbättrad energieffektivitet

Väsentligt förbättrad effektivitet vid laddningsprocessen och reducering av värmealstring betyder att li-jonbatterierna ökar sin energieffektivitet med 20-25% jämfört med blysyrabatterier. Dessutom ger det nya batterisystemet stabila spänningsförhållanden oberoende av laddningsnivå. Detta i kombination med pausladdning gör att litium-jon normalt sett bibehålls på en relativt hög laddningsnivå vilket resulterar i betydande lägre behövd batterikapacitet än blysyra.

Att eliminera utrymme och resurser

- Li-jonbatterier är underhållsfria och tack vare pausladdning har behovet av batteribytessystem också eliminerats. Detta sparar utrymmen och mycket resurser som många verksamheter för närvarande utnyttjar för batterihantering säger Susanne Wallgren, produktchef lagertruckartruckar på Toyota Material Handling Sweden.

Du kanske också är intresserad av

Framtida teknologi

Smart Logistics och Logiconomi ger dig lösningar som finns tillgängliga redan idag och som visar vår vision för framtiden.

Läs mer >
Man som tittar på I_Site på en iPad

I_Site fleet management

I_Site kopplar upp dina truckar, samlar in data och ger dig en överblick över vad som händer och berättar hur du optimerar din verksamhet.

Läs mer >

Du kanske också är intresserad av

Litium-jonlösningar från Toyota

Vi erbjuder nu helintegrerade litium-jonbatterier över hela produktserien, internmonterade enligt TPS, Toyotas högkvalitetskrav.

Läs mer >
BT Optio L-serien används frekvent vid hantering av snabbrörliga konsumtionsvaror

Vårt produktutbud

Ta en titt på hela vårt sortiment av truckar som inkluderar skjutstativtruckar, staplare, smalgångs- och motviktstruckar, lyftvagnar, låglyftare och automatiska truckar.

Läs mer >