Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Orderplockstruck med fjärrkontroll

Med Toyotas fjärrstyrning ökar produktiviteten vid orderplockning med 20 %

Toyota Material Handling tillför exceptionell effektivitet till orderplockning med sin lösning för fjärrstyrning – remote drive – som både ökar produktiviteten och förbättrar ergonomin.

Toyota Material Handling drivs av att optimera processer för att utveckla de bästa lösningarna för sina kunder. Tack vare att det breda programmet med orderplocktruckar för låg nivå med kapacitet på 1,2 till 2,5 ton nu kan utrustas med fjärrstyrning, blir orderplockningen enklare, säkrare, mer energieffektiv och mer produktiv.

Orderplockning är en arbetsintensiv process. När en vanlig orderplocktruck används, måste förarna stiga av och på trucken ofta för att förflytta den till nästa plockposition. Det är ett repetitivt och tidskrävande arbete för föraren.

Toyotas fjärrstyrningskoncept ger föraren friheten att enkelt flytta trucken framåt utan att behöva åka med. Föraren går helt enkelt bakom trucken, alltid redo för att plocka gods från ställagen till lastbäraren på trucken. Fjärrkontrollen aktiveras med handledsband, vilket gör att händerna alltid är lediga för plockning av gods.

”Fjärrstyrning ger flera fördelar: Den förkortar plockcykeltiden och skapar ett smidigare plockflöde, vilket ökar produktiviteten med mer än 20 %. Kontrollerad acceleration och hastighetsminskning innebär att energiförbrukningen minskar med över 10 procent, vilket ökar plocktiderna mellan laddning”, säger Susanne Wallgren, produktansvarig BT Warehouse hos Toyota Material Handling Sweden.

”Det naturligare och nya plockflödet blir mindre stressigt och har en positiv effekt på förarnas motivation. Det minskade behovet av att stiga av och stiga på trucken minskar dessutom risken för arbetsskador och trötthet. Med hjälp av det automatiska igenkännandet av hinder, är säkerhetsnivån alltid hög.”

Vissa orderplockapplikationer kan tjäna på att arbeta med dragtruckar med ett tåg av vagnar för att öka produktiviteten. För detta ändamål erbjuder Toyota även kraftfulla dragtruckar, för sittande eller stående förare, med fjärrstyrning.

Fjärrstyrningslösningarna från Toyota Material Handling är ett resultat av företagets kontinuerliga strävan efter att konstruera utrustning som underlättar kundernas materialhantering och stödjer deras förare.

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

Du kanske också är intresserad av

Framtida teknologi

Smart Logistics och Logiconomi ger dig lösningar som finns tillgängliga redan idag och som visar vår vision för framtiden.

Läs mer >
Toyota Production System

Toyota Production System

Vår produktion präglas av lean-ideologin och vi arbetar enligt ett "pull system", vilket innebär att vi endast producerar mot order.

Läs mer >
Litium-jon-batterier har visat sig vara 30 % mer energieffektiva än blybatterier, vilket i hög grad reducerar CO2-emissioner.

Vårt unika litium-jon-sortiment

Litium-jon-batterier har visat sig vara 30 % mer energieffektiva än blybatterier, vilket i hög grad reducerar CO2-emissioner.

Läs mer >