Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Toyota Material Handling

Ny ordförande för Toyota Material Handling Europe

Nya styrelseordföranden Terry Unnai har lång bakgrund från och stor erfarenhet av internationell materialhantering. Han efterträder nu den förre ordföranden för Toyota Material Handling Europe, Norio Wakabayashi. Skiftet följer tätt på Toyota Industries Corporations förvärv av Vanderlande, där Wakabayashi nu är ordförande.

Terry Unnai har över 35 års erfarenhet från den internationella materialhanteringsbranschen. Hans karriär sträcker sig sedan över 15 år utanför Japan, och han har med stor framgång haft högre befattningar i USA, Europa och Australien.

Redan år 2001 började Terry Unnai på Toyota Industries Corporation, världsledande inom materialhantering genom Toyota Material Handling Group. Företaget har den största delen av den globala marknaden sedan 2001. I juni 2017 utsågs Terry Unnai till ordförande för Toyota Material Handling Europe, och är nu stationerad på dess huvudkontor i Mjölby i Sverige.

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

– Jag är mycket entusiastisk över min nya roll, och över att få möta nya kunder och arbeta i ett nytt team. Det är vår uppgift att fokusera på de mänskliga aspekterna inom materialhantering, så att vi kan uppnå de allra högsta kraven inom områden som säkerhet, ergonomi och energieffektivitet, säger Unnai.  – Jag tycker också att Sverige är ett lugnt och trevligt land, med fin natur och vänliga människor, fortsätter han.

Efter det avslutade förvärvet av Vanderlande i maj i år, har två höga tjänstemän från Toyota Material Handling Europe gått över till Vanderlande. Den förre ordföranden, Norio Wakabayashi, är nu ordförande för Vanderlande och även styrelsemedlem i Toyota Industries Europe, det holdingbolag som äger både Vanderlande och Toyota Material Handling.  Hans van Leeuwen, före detta Senior Vice President för Toyotas Logistics Solutions, är idag Senior Vice President för Global Advanced Logistics hos Vanderlande.

Både Hans van Leeuwen och Norio Wakabayashi hade nyckelroller i förvärvsprocessen av Vanderlande, och kommer att fortsätta arbeta för att ytterligare stärka samarbetet mellan företagen. Kombinationen av Vanderlandes och Toyotas affärsutbud täcker hela utbudet av materialhanteringsbehoven på dagens marknad.

Du kanske också är intresserad av

Framtida teknologi

Smart Logistics och Logiconomi ger dig lösningar som finns tillgängliga redan idag och som visar vår vision för framtiden.

Läs mer >
BT Optio L-serien används frekvent vid hantering av snabbrörliga konsumtionsvaror

Vårt produktutbud

Ta en titt på hela vårt sortiment av truckar som inkluderar skjutstativtruckar, staplare, smalgångs- och motviktstruckar, lyftvagnar, låglyftare och automatiska truckar.

Läs mer >
The Toyota Way är vår företagskultur, våra ideal och vårt sätt att arbeta.

The Toyota Way

Vår vision är att ge dig enastående effektiv materialhantering, vilket vi gör genom att tillämpa våra gemensamma värderingar - the Toyota Way.

Läs mer >
Människor och truckar

Vår syn på hållbar utveckling

Genom vårt eget arbete med hållbar utveckling lär vi oss hur vi genom våra produkter och tjänster kan maximera säkerhet, minimera miljöpåverkan och optimera affärsprocesserna även för våra kunder.

Läs mer >