Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Nya upplagan av Toyota Logistic Design Competition

Designstudenter uppmanas att revolutionera logistiken för e-handel i nya upplagan av Toyota Logistic Design Competition

“Package Delivery. Join the revolution” är temat för årets Toyota Logistic Design Competition (TLDC 2018). Toyota Material Handling Europe letar nu efter framåttänkande europeiska designers för att tillsammans ta sig an framtidens logistik för paketleveranser.

Snabba, hållbara och revolutionerande lösningar

Årets designtävling spinner vidare på trenden där kunderna inte bara fattar beslut på nätet, utan även handlar online allt oftare. Eftersom e-handel håller på att bli normen har snabba leveranstider blivit en absolut prioritet. På grund av underliggande faktorer, som till exempel trafiken, är det dock inte alltid som företagen lyckas uppnå detta mål.

Toyota utmanar nu designstudenter att överge idén om den traditionella leveranskedjan och att ta fram en snabb, hållbar och revolutionerande lösning som underlättar direktleveranser och optimerar den sista sträckan till kunderna. Deltagarna uppmanas att tänka framåt och ta hänsyn till branschtrender, samtidigt som de hämtar inspiration från Toyotas arv och innovationer.

”När vi lanserade Toyota Logistic Design Competition (TLDC) för fyra år sedan kunde vi inte föreställa oss att den skulle skapa ett sådant stort intresse bland europeiska designstudenter och utexaminerade designers. För närvarande arbetar tre av deltagarna från föregående upplagor på Toyotas Design Center. Att inleda en dialog med unga designers är vårt sätt att alltid hålla ett öppet sinne för en värld full av nya idéer”, säger Magnus Oliveira Andersson, designchef på Toyota Material Handling Europe. 

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

Välkommen med designbidrag fram till 22 oktober 2017

Tävlingen är öppen och bidrag kan skickas in fram till den 22 oktober 2017. Vi uppmuntrar alla europeiska designstudenter och nyutexaminerade designers (2017) att delta i tävlingen där de har chansen att vinna ett kontantpris (förstapriset är på 5 000 € och bland annat ett First People’s Award delas ut). De vinnande bidragen kommer även att visas upp på mässan CeMAT 2018 i Hannover, Tyskland. Deltagare hittar mer information och kan gå med i tävlingen på sidan för Toyota Logistic Design Competition.

TILL TÄVLINGEN

Du kanske också är intresserad av

Framtida teknologi

Smart Logistics och Logiconomi ger dig lösningar som finns tillgängliga redan idag och som visar vår vision för framtiden.

Läs mer >
Glada medarbetare

Bli en del av Toyota

Vi vill arbeta med människor som är lika hängivna när det gäller logistik och teknologi som vi.

Läs mer >
Hand som ritar en truck

Designhistoria

Inspirerade av Toyotas värderingar å ena sidan, och av industritrender å andra sidan, utvecklar vi lösningar för materialhantering med våra kunder i åtanke.

Läs mer >
Toyota Production System

Toyota Production System

Vår produktion präglas av lean-ideologin och vi arbetar enligt ett "pull system", vilket innebär att vi endast producerar mot order.

Läs mer >