Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Smartare hantering med automatiserade truckar från Toyota

Toyota Material Handling introducerar en nytt och utökat utbud av automatiserade truckar (autopilot) för den europeiska marknaden. Detta uppdaterade utbud av autopiloter stödjer Toyotas leanstrategi och är designad för att automatisera interna transportflöden t.ex. repetitiv pallhantering.

Den nya autopilot-serien inkluderar låglyftare (LAE250), staplare (SAE160), skjutstativtruckar (RAE160-250), motviktsstaplare (OAE120CB) och automatiserad dragtruck (TAE500) och spänner över alla vanliga tillämpningar: palltransport, blockstapling, ställagehantering samt vagnshantering med dragtruck.

Automatiseringen stödjer optimering av varuflödet och minimerar skador och andra kostnader. Förarna frigörs för att hantera mer komplicerade uppgifter istället för repetitiva transporter. Automatiserade transportlösningar kräver mindre underhåll och energi, och bidrar till säkerhet och produktivitet med en mycket snabb återbetalning på investerat kapital.

Exakt navigering

Autopilot-truckar från Toyota stödjer två mycket precisa och adaptiva system för navigeringsteknik: reflektornavigering eller natural navigation. Systemen kan också användas i kombination, där systemet väljer den optimala tekniken för olika delar av körvägarna.

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

RAE Skjutstativtruck autopilot

Säker och precis pallhantering

Autopilottruckarna programmeras för att utföra alla uppdrag säkert, bl.a. för att arbeta i blandad trafik tillsammans med manuella truckar. Inbyggda säkerhetsskannrar och andra säkerhetsfunktioner förebygger kollisioner genom att reagera på de hinder som kommer i truckens väg. Lastsensorer och kameralösningar kan ytterligare höja säkerheten vid lasthantering.

Intelligent kommunikation

Samtliga autopilot-truckar styrs genom Toyotas mjukvara, Toyota Order Manager. Denna programvara fungerar fristående eller som en kommunikationsdel i kundens lagerhanterings- och produktionssystem. Order Managern kan exempelvis hantera varulager, order-sekvensiering, trafik/flödes-effektivisering - tack vare smart logik och möjlighet att optimera och integrera med ERP/WMS.

 

Smart laddning

Autopilot-truckarna kan utrustas med litium jon-batterier som är upp till 30 % mer energieffektiva medan de reducerar CO2-utsläppen. Eftersom de har automatisk laddning kan truckarna snabbladdas mellan uppdragen utan behov av varken personal eller laddningsrum, vilket gör dem fullständigt automatiserade.

Autopilot-serien är baserad på beprövade lagertruckar från Toyota och support och service hanteras av Toyotas personal. För att säkra maximal tillgänglighet och avkastning på investeringen finns ett brett utbud av support och servicetjänster.

Du kanske också gillar

Framtida teknologi

Smart Logistics och Logiconomi ger dig lösningar som finns tillgängliga redan idag och som visar vår vision för framtiden.

Läs mer >
Autopilot transport

Automatiska truckar

Vårt sortiment av automatiska truckar och lastbärare erbjuder avancerade, flexibla lösningar för en mer effektiv och kostnadseffektiv godshantering. 

Läs mer >
Toyota Production System

Toyota Production System

Vår produktion präglas av lean-ideologin och vi arbetar enligt ett "pull system", vilket innebär att vi endast producerar mot order.

Läs mer >
BT Optio L-serien används frekvent vid hantering av snabbrörliga konsumtionsvaror

Vårt produktutbud

Ta en titt på hela vårt sortiment av truckar som inkluderar skjutstativtruckar, staplare, smalgångs- och motviktstruckar, lyftvagnar, låglyftare och automatiska truckar.

Läs mer >