Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Engineering Challenge

Tävling för ingenjörsstudenter: Första Toyota Logistic Engineering Challenge

Efter framgången med Toyota Logistic Design Competition, är samtliga svenska ingenjörsstudenter inbjudna att levandegöra förra årets vinnande koncept. Fem tekniska utmaningar väntar på nya idéer som kan göra koncept till verklighet.

Toyota Logistic Engineering Challenge 2018 – From concept to reality

Med två designtävlingar genomförda och en pågående har Toyota Logistic Design Competition visat sig vara ett framgångsrikt koncept. Tävlingsbidrag kommer varje år in från hela Europa, med designförslag som omformar vår nuvarande bild av logistik och föreslår innovativa lösningar.

Toyota Material Handling Europe utmanar nu svenska ingenjörsstudenter och nyutexaminerade att skapa en innovativ och genomförbar ingenjörslösning av förra årets designvinnare: the FLOCK. The FLOCK är ett förarlöst logistikfordon som är både kostnads- och energibesparande och skapad för optimering av arbetslödet. Designen utmanar hur automatiska lösningar kan samarbeta autonomt på ett sätt som förardrivna truckar inte kan.

Tävlingen är öppen från och med nu och bidrag kan skickas in fram till 20 november 2017. De tre vinnande bidragen vinner ett kontantpris (€5000, €3000 respektive €1500) samt resa till CeMAT-mässan 2018 i Hannover i Tyskland. Dessutom ges vinnarna möjlighet att ansöka till betald praktikplats på Toyota Material Handling Manufacturing Sweden, R&D Center.

Toyota Logistic Engineering Challenge är tillsammans med Toyota Logistic Design Competition en del av Toyotas program för "Logiconomi". Logiconomi beskriver Toyota Material Handlings sätt att tänka - resurseffektiva (lean) processer, minimerad energiförbrukning och koldioxidutsläpp, maximerad säkerhet och minskade kostnader.

För mer information och registrering av tävlingsdeltagare:

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

Du kanske också är intresserad av

Framtida teknologi

Smart Logistics och Logiconomi ger dig lösningar som finns tillgängliga redan idag och som visar vår vision för framtiden.

Läs mer >
Hand som ritar en truck

Designhistoria

Inspirerade av Toyotas värderingar å ena sidan, och av industritrender å andra sidan, utvecklar vi lösningar för materialhantering med våra kunder i åtanke.

Läs mer >
Glada medarbetare

Bli en del av Toyota

Vi vill arbeta med människor som är lika hängivna när det gäller logistik och teknologi som vi.

Läs mer >
BT Optio L-serien används frekvent vid hantering av snabbrörliga konsumtionsvaror

Vårt produktutbud

Ta en titt på hela vårt sortiment av truckar som inkluderar skjutstativtruckar, staplare, smalgångs- och motviktstruckar, lyftvagnar, låglyftare och automatiska truckar.

Läs mer >