Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Tävlingen Toyota Logistic Design Competition 2020 söker bagagehanteringslösningar

Tävlingen som organiseras vartannat år av Toyota Material Handling Europe, Toyota Logistic Design Competition, är nu öppen för år 2020. Årets tävlingstema är "Baggage handling – can you make it fly?", och fokuserar på bagagehanteringslösningar för flygplatser. Den här gången har den tidigare heleuropeiska tävlingen öppnat dörren för designstudenter från hela världen.

Med miljoner väskor i hantering vid flygplatser över hela världen, varje år, har bagagehantering blivit en stor operation där Toyota Material Handling ökar sitt fokus. Det är därför som Toyota uppmanar alla designstudenter och nyutexaminerade i år över hela världen att komma på en lösning för att förbättra logistiken för bagagehantering på flygplatser. Det kan vara en del eller hela lösningen, från incheckning till bagageinlämning, transport till terminalen, till flygplanet och/eller ankomst vid destinationen.

– För två år sen koncentrerade vi oss på leveransen av paket den sista kilometern ("Last mile"). I år handlar utmaningen om bagagehantering på flygplatser – något vi känner behöver en rejäl makeover, säger Magnus Oliveira Andersson, designchef vid Toyota Material Handling Europe. – Att hålla kontakten med unga designers och att lyssna på dem är livsviktigt för vår framgång. Förändring är, som de säger, det enda som är konstant.

Bagagehantering: Kan du ge den vingar?

Tävlingen öppnade den 15 april, och välkomnar alla bidrag som speglar Toyotas arv och varumärke. Sista inlämningsdag är den 22 oktober i år. Sedan tar en jury med experter vid – de arbetar med design och innovation inom Toyota (vid bolag som Toyota Material Handling, Toyota Industries Corporation, Vanderlande, Raymond, med flera). Juryn ska utvärdera alla kompletta bidrag och sedan utse finalisterna. Alla finalister får feedback från juryn i slutet av november och en möjlighet att omarbeta sitt bidrag inför juryns sista bedömning.

Finalister ska bjudas in till prisutdelningsceremonin i Sverige och deras arbete ska ställas ut på Hannovermässan i Tyskland. De vinner dessutom kontantpriser och får en möjlighet att ansöka om en sexmånaders betald praktiktjänst på Toyota Material Handling Design Center. För mer information och för att gå med i tävlingen, besök sidan för Toyota Logistic Design Competition

Logiconomi

Tävlingen Toyota Logistic Design Competition är en del av Toyotas Logiconomi-program. Logiconomi är det ord Toyota Material Handling använder för att beskriva sitt tankesätt – slimmade processer, slöserieliminering, maximering av effektivitet och reducering av kostnader. 

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

Du kanske också är intresserad av

Framtida teknologi

Smart Logistics och Logiconomi ger dig lösningar som finns tillgängliga redan idag och som visar vår vision för framtiden.

Läs mer >
Hand som ritar en truck

Designhistoria

Inspirerade av Toyotas värderingar å ena sidan, och av industritrender å andra sidan, utvecklar vi lösningar för materialhantering med våra kunder i åtanke.

Läs mer >
Glada medarbetare

Bli en del av Toyota

Vi vill arbeta med människor som är lika hängivna när det gäller logistik och teknologi som vi.

Läs mer >
The Toyota Way är vår företagskultur, våra ideal och vårt sätt att arbeta.

The Toyota Way

Vår vision är att ge dig enastående effektiv materialhantering, vilket vi gör genom att tillämpa våra gemensamma värderingar - the Toyota Way.

Läs mer >