Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Årlig konferens om Truckförarutbildning

Toyota förmedlade verktyg mot stress för ökad säkerhet

1-2 februari genomförde Toyota Material Handling sin årliga konferens för internutbildare, skyddsombud och truckansvariga, denna gång i Stockholm/Arlanda under temat ”Verktyg för att hantera stress”.

Vid Toyotas instruktörskonferens deltog instruktörer som utbildar internt på sina företag och ofta själva kör truck del av sin arbetstid. De har genomgått en instruktörsutbildning hos Toyota och är viktiga i sina företags säkerhetsarbete. Instruktörerna kommer från hela landet och representerar många olika branscher och företag.

Stefan Elfqvist, produktchef för förarutbildning och säkerhet hos Toyota Material Handling Sweden och ansvarig för instruktörskonferensen är tydlig i sitt budskap; "Arbetsgivarna måste ta ett större ansvar för utbildningarna. Arbetsolyckor med truck är fortfarande alldeles för hög. Här kan vi hjälpa arbetsgivarna att få en säkrare truckhantering. Med minskade kostnader för sjukfrånvaro och godsskador som följd." 

Instruktörskonferenserna är Toyotas sätt att ge instruktörerna fortbildning kring relevanta ämnen såsom lagar och regler, nya utbildningsmaterial, e-learning via Toyota eTruck och annan input för att stärka instruktörerna i deras viktiga roller.