Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Man kör en Li-ion truck

Toyota-truckar IFOY-nominerade 2015

Den välrenommerade IFOY-kommittén nominerar tre Toyota motviktstruckar och en elektrisk låglyftare som utmanare till att vinna ett 2015 IFOY Award (International Forklift Truck of the Year Award 2015) för sina egenskaper och effektivitet.

Ett år av innovation

2014 var ett år av innovation för Toyota Material Handling med fler lanseringar än någonsin tidigare. Det stöddes av en anmärkningsvärd närvaro vid världens största mässa för intralogistik – CeMAT 2014. Nu har Toyota nått finalrundan i den prestigefulla International Forklift Truck of the Year Award 2015, med fyra produkter i tre olika kategorier. ”Bara de bästa av de bästa när det gäller innovation når finalrundan”, säger Anita Würmser, medlem i IFOY-juryn.

Den helt nya Tonero HST LPG med hydrostatisk transmission är nominerad i kategorin motviktstruckar upp till 3,5 ton. BT Levio P-serien med elektriska låglyftare tävlar i lagertruckskategorin. Den eldrivna Traigo 80 4,0-5,0-tonstrucken och den dieseldrivna Tonero 3,5-8,0-tonstrucken tävlar i kategorin motviktstruckar från 3,5 ton.

Vinnaren i varje kategori kommer att utses i mars av den internationella juryn och välrenommerade branschjournalister samt ledande logistikmedia från 13 länder. Vilka truckar som slutligen kommer att belönas med IFOY Award 2015, kommer till stor del att baseras på resultaten från IFOY Test och IFOY Innovation Check, som alla nominerade truckar måste genomgå under IFOY Test Week 20-26 februari i Osnabrück i Tyskland.

IFOY Award bedömer innovativ kvalitet, teknik, design, ergonomi, hantering, säkerhet, kostnadseffektivitet och hållbarhet, för att nämna några av de många kriterierna.

Under 2014 var Toyota Material Handling det enda företaget i truckbranschen som erhöll två IFOY Awards: ett för den elektriska motviktstrucken Traigo 80 och det andra för den unika I_Site-lösningen för fleet management.

IFOY-vinnarna kommer att meddelas och priserna delas ut den 5 maj på BMW Museum i München.

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

Du kanske också gillar

Förare kör plocktrucken BT Optio

Vårt produktutbud

Ta en titt på hela vårt sortiment av lagertruckar, motviktstruckar och automatiserade truckar.

Läs mer >
Man som tittar på I_Site på en iPad

I_Site fleet management

I_Site kopplar upp dina truckar, samlar in data och ger dig en överblick över vad som händer och berättar hur du optimerar din verksamhet.

Läs mer >
Litium-jon-batterier har visat sig vara 30 % mer energieffektiva än blybatterier, vilket i hög grad reducerar CO2-emissioner.

Vårt unika litium-jon-sortiment

Litium-jon-batterier har visat sig vara 30 % mer energieffektiva än blybatterier, vilket i hög grad reducerar CO2-emissioner.

Läs mer >
Toyota Production System

Toyota Production System

Vår produktion präglas av lean-ideologin och vi arbetar enligt ett "pull system", vilket innebär att vi endast producerar mot order.

Läs mer >