Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Trucken hjälper sjukhuspersonal att flytta patienter

Toyota Material Handling is awarded iF Universal expert and consumer labels

BT Movit S-serien tilldelades nyligen utmärkelser av såväl expert- som konsumentjuryn vid iF Universal Design Award. Vid samma arrangemang fick N-serien, som var utrustad för transporthjälp vid sjukhus, utmärkelse av konsumentjuryn.

En specialanpassad version av dragtrucken BT Movit N-serien gillades av den femtio personer starka konsumentjuryn, som hade samlats under München Creative Business Week. Den ergonomiska och robusta N-seriens vårdtruck gör att Toyota Material Handling bidrar inom vården.

Trucken hjälper sjukhuspersonal att flytta patienter och vi är glada över att juryn uppskattade konsumentfördelarna som det innebär. Att tilldelas utmärkelsen som en konsumentfavorit, känns extra roligt eftersom det stämmer överens med vårt kärnvärde Respect som ingår i The Toyota Way”, säger Magnus Oliveira Andersson, Designchef vid Toyota Material Handling Europe.

En av experternas favoriter var Toyotas BT Movit S-serie, som är en högpresterande truck, konstruerad för att flytta gods i ett kontinuerligt flöde, men också för att ge föraren så mycket stöd som möjligt. Den är nu utrustad med led-lampor och ett styrhandtag för enhandsstyrning. S-serien är ett utmärkt exempel på bra människa-maskin-kommunikation.

Över 100 bidrag från flera olika länder tävlade om iF Universal-juryernas gunst – en expertjury och en konsumentjury. Bara fem bidrag blev konsumentjuryns favorit för 2015 medan 20 fick samma utmärkelse av expertjuryn.

iF Universal Designs expert- och konsumentjury är sammansatta på olika sätt. Medlemmarna i expertjuryn är experter från industri, design och den akademiska världen. Konsumentjuryn består av en grupp användare i olika åldrar, som i år kom från välrenommerade skolor som Montessori, Herzogsägmühle och Pegasus Scouts and Association.

Presskontakt

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Sara Anderberg
Skicka e-post
Tel.: 0142-862 28
Mobil: 0730-78 91 34

Toyota Material Handling Sweden

Karin Lundström
Skicka e-post

Tel.:08-704 42 01
Mobil: 070-527 81 51

Du kanske också gillar

Förare på en BT Movit Dragtruck

Tillverkning

Ett nyckelområde där vi kan hjälpa dig är tillverkning. Vi är stolta över att alltid leverera de bästa lösningarna för att hjälpa dig införa ett slimmat produktionsflöde.

Läs mer >

Dragtruckar

Vårt sortiment av dragtruckar ger ökad säkerhet och effektivitet vid horisontell transport och orderplockning.

Läs mer >
Litium-jon-batterier har visat sig vara 30 % mer energieffektiva än blybatterier, vilket i hög grad reducerar CO2-emissioner.

Vårt unika litium-jon-sortiment

Litium-jon-batterier har visat sig vara 30 % mer energieffektiva än blybatterier, vilket i hög grad reducerar CO2-emissioner.

Läs mer >
Toyota Production System

Toyota Production System

Vår produktion präglas av lean-ideologin och vi arbetar enligt ett "pull system", vilket innebär att vi endast producerar mot order.

Läs mer >