Automatiserad gaffellös palltransport

Toyota erbjuder en automatiserad gaffellös palltransport, perfekt för upprepade punkt-till-punkt-applikationer eller vid påfyllningsapplikationer. Autopilot CDI120 är kompakt och manövrerbar och har dedikerade stationer.

Automatiserad horisontell bärare CDI120

  • upp till 1,2 ton lastkapacitet
  • lättmanövrerad
  • idealisk för områden med låg höjd

Upphämtning/lämningsstation

  • Genomkörningsmöjlighet
  • Kan placeras på golvet under hyllor/ställage

Den automatiska horisontella bäraren i aktion

Tack vare sin flexibilitet kan Autopilot CDI enkelt implementeras i olika applikationer inom ditt lager eller logistikcenter.

CDI120 pallbärare är väl lämpad för automatiserad transport i din produktionsanläggning eller logistikcenter. Den kan integreras i en manuell operation eller med vår autopilotflotta för att fungera i ett helautomatiskt system. Autopilot CDI kan plocka upp och transportera pallar från punkt A till B, där till exempel en automatiserad staplare lagrar den i hyllan.

Genomkörningsstationen gör att den automatiska pallbäraren kan stödja din punkt-till-punkt-transport eller påfyllning effektivt, vilket optimerar ditt logistikflöde.

 

Är du intresserad av automatiserade lagertruckar? >>

Säker drift

Autopiloten CDI120 är programmerad att arbeta tillsammans med manuella truckförare och att utföra alla uppgifter på ett säkert sätt. Den inbyggda säkerhetsskannern upptäcker hinder längs vägen och vidtar åtgärder för att förhindra kollisioner. Det automatiserade fordonet avsöker kontinuerligt sin omgivning och säkerhetsfälten riktar sig mot körriktningen för att säkerställa maximal säkerhet.

En blå varningslampa varnar andra truckförare och arbetare om dess närvaro.

Säkerhetsskanner som används för säker transport vid nominell hastighet

Säkerhetsskanner för säkra svängar med optimal hastighet

Agila rörelser

Den automatiska horisontella bäraren från Toyota kan flytta runt ditt logistikcenter på ett mycket smidigt sätt. Tack vare sin upptagnings- och avlämningsstation behöver CDI120 inte flyttas eller manövreras för att komma åt lasten, den kan bara köra igenom. CDI120 kan enkelt plocka upp pallen och fortsätta sin resa i en rak linje. En annan stor fördel är att stationen kan placeras på golvet under ditt ställage, vilket optimerar användningen av golvyta.

Dessutom är Autopilot CDI120 kompakt och har förmågan att vända. I kombination med den låga höjden kan den arbeta i trånga utrymmen där det inte är självklart för andra AGV:er eller manuella tuckar att köra.

Smart laddning

Den automatiska horisontella bäraren CDI120 är utrustad med litiumjonbatterier som är upp till 30 % mer energieffektiva samtidigt som de minskar CO2-utsläppen. Med möjligheten till automatisk laddning, inklusive schemalagda laddnings- och pausladdningsalternativ, kan AGV:n ladda snabbt mellan uppgifterna utan behov av personal eller laddningsrum, vilket gör den helt automatiserad.

Flexibel lokalisering med naturlig navigering

CDI120 har sin navigeringsskanner nära golvet och erbjuder en kompakt design. Den använder sig bara av naturlig navigering för att hitta rätt i ditt lager. Denna navigeringsmetod använder sig av igenkännbara referens-punkter eller landmärken inom lagret, såsom väggar, hyllor och fasta föremål, för att beräkna AGV:s plats.

Den automatiska pallbäraren kan arbeta via vanlig naturlig navigering baserad på en karta med statiska funktioner och valfritt använda dynamisk och naturlig navigering. I det här fallet kan en sofistikerad programvara hantera en miljö där nya funktioner läggs till. AGV:n kommer att lära sig och memorera den nya funktionen under arbetets gång.

Naturlig navigering är ett billigare alternativ för lager där omgivningen förblir ganska konstant. AGV:n kan utnyttja den befintliga miljön för att navigera utan behov av extra utrustning såsom reflektorer, undvika extra kostnader och installation av ytterligare utrustning.

 

Avkastning på investeringar (Return on investment)

YDu kan optimera varuflödet samtidigt som du minimerar skador, tid och kostnader med implementering av automatisering. Arbetare blir tillgängliga för att hantera mer komplexa uppgifter istället för repetitiva processer. Automatiserad pallhantering kräver också mindre underhåll och energi, och bidrar till produktivitet och säkerhet, vilket ger en avkastning på investeringen för Autopilot CDI120 inom normalt 1 år.

Mer om steg-för-steg-automation >>

 

 

Tillbaka till automatiserade lösningar >>

Kontakta oss

Har du läst så här långt?

Automatiserade staplare interagerar säkert med truckförare på Coop

Att använda automatiserade truckar i miljöer med manuell hantering kan vara en utmaning. På Coops regionala lager i Trondheim har lageranställda lärt sig att arbeta säkert tillsammans med de automatiserade staplarna.

Coop-fallstudie

Tines mejeriprodukter hanteras noggrant av Toyota AGV

I TINEs nya lager hämtas mejeriprodukter automatiskt på ett transportband och lagras i ett ställage med hjälp av en automatiserad skjutstativtruck från Toyota. Att automatisera denna process gav Tine många fördelar.

Tine-fallstudie

Ta bort allt