Automatiserad dragtruck

Toyota erbjuder automatiserade långdistanstransporter eller ”milk runs” dragtruckar, Autopiloter, för transport av ett tåg med pallar.

Automatiserad dragtruck TAE500

 • upp till 5,0 ton lastkapacitet
 • upp till fyra lastbärare
 • för påfyllning/”milk runs”

Slitstark taxibärare

 • hela pallar
 • halva pallar
 • upp till 600 kg/1200 kg (slitstark)

Taxibärare (plattform)

 • olika laster som rullburar och containrar
 • upp till 600 kg

Taxibärare (portal)

 • fulla pallvagnar
 • avlastning på båda sidorna
 • upp till 1200 kg

Autopilot under användning

Effektiv ”milk run”

För påfyllning av produktionen är dragtruckar mycket effektiva eftersom de bär fler pallar samtidigt och de erbjuder säker gaffelfri materialhantering i områden med mycket rörelse som monteringslinjer. Beroende på dina behov kan dragtrucken programmeras för att köra i en enda slinga med ett eller flera tåg, eller köra i flera slingor med flera tåg för att stödja Just-in-time-leveranser. Med hjälp av "inlärningsmetoden" körs autopiloterna manuellt för att lära dem slingorna, så att vagnarna följer på rätt sätt.

Olika lastbärare

De automatiserade dragtruckarna kan hakas i en mängd olika Toyota-bärare. Beroende på lasttyp, vikt och lastning/lossning så kan du välja olika lastbärare.

Exakt navigering

Autopilottruckar från Toyota stöder två mycket noggranna och anpassningsbara navigeringsteknologier: reflexer och naturlig navigering, eller en kombination av dom två teknologierna. Det sista alternativet gör att truckar kan växla mellan att använda reflexer för ett område och använda lagermiljön som referens för ett annat område i layouten.

Reflexnavigering

En navigationsmetod där konsekventa mål med hög kontrast, reflexer, läggs till i miljön. Med reflexer installerade i lagret kan skannern på den automatiska trucken definiera sin position baserat på dess avstånd till reflexerna. Egenskaperna hos denna teknik garanterar robusthet, hög noggrannhet och lång räckvidd i de flesta miljöer.

Naturlig navigering

En metod för automatiserade truckar att navigera med hjälp av miljön. Denna navigationsmetod använder igenkännbara referenspunkter eller landmärken inom lagret, såsom väggar, ställage och fasta föremål, för att beräkna truckens position. Naturlig navigering är ett billigare alternativ för lager där omgivningen förblir ganska konstant. Trucken kan använda den befintliga miljön för att navigera utan att behöva extra utrustning som reflexer, vilket undviker extra kostnader och installation av ytterligare utrustning.

Smart laddning

Autopiloterna kan utrustas med litiumjonbatterier som är upp till 30% mer energieffektiva samtidigt som de minskar koldioxidutsläpp. Med förmågan att ladda automatiskt kan truckar ladda snabbt mellan uppdragen utan behov av personal eller laddningsrum, vilket gör den helt automatiserad.

 

Avkastning på investeringar

Automation optimerar flödet av varor samtidigt som skador, tid och kostnad minimeras. Personal blir tillgängliga för att hantera mer komplexa uppgifter istället för repetitiva processer. Automatiserad pallhantering kräver också mindre underhåll och energi och bidrar till produktivitet och säkerhet, vilket typiskt ger en avkastning på investeringen inom två år.

Automatisering steg-för-steg >>

 

Tillbaka till sidan om automationslösningar >>

Kontakta oss

Har du läst så här långt?

Ta bort allt