8 faktorer att tänka på när du köper en truck

Att köpa truck för första gången är ingen lätt sak. Det krävs en hel del kunskap och ett noggrant förarbete för att du ska kunna välja rätt modell, en modell som tillgodoser just dina behov. Med den här guiden hjälper vi dig att hitta rätt modell.

Din checklista

Två män kör BT Reflex

Vilken typ av gods hanterar ni?

En bra start är att undersöka vilken typ av gods ni hanterar. Undersök följande:

1. Material/Gods: Vad är det för materialtyper ni hanterar? Ta hänsyn till godsets/materialets vikt och storlek. Det har betydelse för vilken truck du ska välja. Använder ni er av en pallstorlek eller har ni olika storlekar som kräver flexibilitet? Eller består godset av små paket eller skrymmande pallar?

2. Lagring: hur fördelas dina varor i hela lagret? FIFO (först in, först ut) -processer har till exempel andra krav än LIFO (sist in, först ut).

3. Stapling: är det möjligt med din typ av varor? Tänk på om dina varor tillåter att pallarna staplas ovanpå varandra och / eller i ställage, eller om du bara behöver transportera varorna vågrätt.

4. Racking: vad är dimensionerna? Mät inte bara höjden utan också djupet på ditt ställ eller hyllor. På så sätt vet du hur hög din gaffeltruck måste lyftas för att nå den högsta nivån på racket.

Skjutstativtruckar utformade för att prestera på höjden

  • Klassledande skjutstativtruckar
  • Bästa sikt och ergonomi på marknaden
  • Lyfthöjder upp till 13 meter

BT Reflex-sortimentet ger dig de bästa prestanda på marknaden genom att lyfta laster snabbt och jämnt upp till 13 meter. Den innovativa stativkonstruktionen och det transparenta taket ger utmärkt sikt och produktivitet på hög höjd. Restkapaciteten är också klassledande och ger maximal flexibilitet i din verksamhet. 

Läs mer om våra skjutstativtruckar

Nu har du några idéer vad du ska leta efter. Läs mer om våra olika truckmodeller och jämför de olika truckarna.

Välj truck

Ta bort allt