8 faktorer att tänka på när du köper en truck

Att köpa truck för första gången är ingen lätt sak. Det krävs en hel del kunskap och ett noggrant förarbete för att du ska kunna välja rätt modell, en modell som tillgodoser just dina behov. Med den här guiden hjälper vi dig att hitta rätt modell.

Din checklista

Två män kör BT Reflex

Vilken typ av gods hanterar ni?

En bra start är att undersöka vilken typ av gods ni hanterar. Undersök följande:

1. Material/Gods: Vad är det för materialtyper ni hanterar? Ta hänsyn till godsets/materialets vikt och storlek. Det har betydelse för vilken truck du ska välja. Använder ni er av en pallstorlek eller har ni olika storlekar som kräver flexibilitet? Eller består godset av små paket eller skrymmande pallar?

2. Lagring: hur fördelas dina varor i hela lagret? FIFO (först in, först ut) -processer har till exempel andra krav än LIFO (sist in, först ut).

3. Stapling: är det möjligt med din typ av varor? Tänk på om dina varor tillåter att pallarna staplas ovanpå varandra och / eller i ställage, eller om du bara behöver transportera varorna vågrätt.

4. Racking: vad är dimensionerna? Mät inte bara höjden utan också djupet på ditt ställ eller hyllor. På så sätt vet du hur hög din gaffeltruck måste lyftas för att nå den högsta nivån på racket.

Skjutstativtruckar utformade för att prestera på höjden

Hur är ditt lager utformat?

Sker din verksamhet inomhus eller utomhus? Om du behöver truckar för att köra utomhus måste du också se till att de är lämpliga att arbeta under olika väderförhållanden. Låt oss titta på designen av ditt lager.

5. Tak: Hur högt kan man höja ett stativ? Det är inte bara höjden på taket som spelar roll utan speciellt element som är lägre placerade, som sprinkler och rör. Se alltid till att mäta och ta hänsyn till lägsta takhöjd.

6. Portar och dörrar: hur höga och breda är de? Mät dem på båda sätten för att garantera att de truckar du väljer lätt kan passera utan att skada chassit eller lagerinredning.

7. Gångar: Mät bredden och längden på alla banor. Kontrollera även golvets material och skick. Vad är den gjord av och klarar den av tung last? Är det slätt och finns det några backar?

8. Distans: behöver du köra långa sträckor med dina varor? Eller behöver du helt enkelt utrustning för att hantera mindre gods på kortare sträckor? Ta hänsyn till körsträcka och frekvens.

Nu har du några idéer vad du ska leta efter. Läs mer om våra olika truckmodeller och jämför de olika truckarna.

Välj truck

Ta bort allt