iF DESIGN AWARD för Urban Runner och iF DESIGN AWARD Gold för senaste ståstaplaren

Efter teknikutvecklingen med elektrifiering inom logistikbranschen vinner den senaste modellen av litiumjonbatteridrivna truckar från Toyota Material Handling Europe utmärkelsen iF DESIGN AWARD Gold, och Urban Runner, nästa generations leveransfordon, får också priset 2024 iF DESIGN AWARD.

Ett pris för kvalitet och innovation

Den senaste Toyota BT Staxio litiumjonståstaplaren SSI200D har kammat hem det största priset i iF Design Awards 2024. Den är nu en av de mest framgångsrika vinnarna från det världsberömda designmärket. Av nästan 11 000 bidrag från 72 länder belönades endast de 75 mest framstående designprojekten med Gold-utmärkelsen.  

En jury bestående av 132 medlemmar, med oberoende experter från hela världen, korade ståstaplaren för sin unika ergonomiska design. Juryn motiverade sitt beslut att tilldela Gold-utmärkelsen på följande sätt: ”Den här eldrivna staplaren, som är mycket mindre och mer lättmanövrerad än en ledstaplare, är ett mästerverk inom ergonomisk design. De väl genomtänkta detaljerna och den subtila användningen av kurviga former och färger gör denna uttalade industriella produkt både tilltalande och mänsklig. 

”För det första är iF GOLD Award ett internationellt erkännande av vår design- och produktkompetens inom förarcentrerad formgivning, där vi är ledande internationellt”, säger Magnus Oliviera Anderson, Head of Design på Toyota Material Handling Europe. ”För det andra representerar Urban Runner-konceptet vår mission att tänja på gränserna och omdefiniera framtiden inom logistiken. 

Urban Runner vinner iF DESIGN AWARD och är den perfekta lagspelaren inom logistik, med sin kompakta och rena design, och inte minst genom den inbyggda artificiella intelligensen och molnsamarbetsplattformen. 
För en smidig distributionsprocess, från lager till slutkund, gör kamerateknik, kantdatorsystem och A.I. det möjligt att lära leveransfordonet person- och objektdetektering, oberoende beslutsfattande och åtgärdsprioritet så att den kan bedöma situationer och reagera därefter i realtid. 

RED-designkonceptethar belönats 

För några år sedan lanserade företaget sitt första modulära koncept byggd kring litiumjon, låglyftaren Toyota BT Levio LWI160, och som introducerade projektet Radical Energy Design (RED). 

Designteamet utvecklade en vision för en framtida truckdesign, som revolutionerade utformningen av gaffeltruckar genom att bygga litiumjonbatterilösningar med moduler, vilka monteras internt på Toyota Material Handling. 

Tanken bakom det RED-projektet var att helt eliminera batterichassiet och hitta alternativa placeringar av de enskilda energimodulerna. Detta gav teamet friheten att helt omdesigna trucken, så att den motsvarar en rad kundönskemål, och lägga till nya fördelar. 

Detta var bara början, eftersom de senaste truckarna i Toyota BT Levio/Staxio S-serien följer samma kundcentrerade koncept. De är lätta, men ändå extremt kraftfulla och lättmanövrerade, byggda kring de integrerade litiumjonbatterierna från Toyota och utformade med föraren i åtanke. De kompakta maskinerna är idealiska för arbeten i trånga utrymmen och levereras med ett standardiserat energipaket. Genom att ta bort överflödigt material och eliminera det traditionella batterichassiet skapar truckens optimerade layout utrymme åt alla modulkomponenterna att passa perfekt.

Prisbelönta produkter med konkurrensfördel 

Toyota BT Staxio ståstaplare är en prisbelönt produkt med konkurrensfördel. Den har många funktioner för att maximera säkerheten på arbetsplatsen och är energieffektiv och bekväm. Föraren får ett nytt förarutrymme med förbättrad ergonomi för större komfort och högre produktivitet. På mindre än ett år efter lanseringen har trucken redan tilldelats Gold iF Design Award 2024 för sin unika ergonomiska design. 

Urban Runner, som ingår i ett A.I. TeamDelivery-koncept – där logistik möter mobilitet –, är den senaste produktserien som återspeglar Toyotas framtidsvision mot en mer hållbar, produktiv och säkrare automatiserad logistikverksamhet. Detta lättanvända och helt integrerade automatiserade leveransfordon möjliggör smarta lager och säkra hemleveranser. Ett värdefullt tillskott till alla logistikportföljer. 

 

För mer information, kontakta: 
 
Everaerts Lieselotte, Strategic Marketing Manager, Toyota Material Handling Europe 
E-post: lieselotte.everaerts@toyota-industries.eu 
Tfn: +32 3 302 3245, +32 498 69 73 92 

 

Sophie Meuwissen, Operational Marketing Manager, Toyota Material Handling Europe
E-post: sophie.meuwissen@toyota-industries.eu
Tfn: +32 3 302 3247 Mobil: +32 473 22 00 61

 

Om Toyota Material Handling Europe 

Toyota Material Handling Europe (TMHE) är den europeiska regionala organisationen inom Toyota Material Handling Group, som är en del av Toyota Industries Corporation – världens ledande leverantör inom materialhantering. TMHE hjälper företag i alla storlekar, i över 30 europeiska länder, med ett komplett sortiment av Toyotas motviktstruckar, BT-lagerutrustning och tjänster samt lösningar och innovationer med mervärde. Över 95 % av truckarna tillverkas vid våra europeiska fabriker i Sverige, Frankrike och Italien – alla enligt TPS (Toyota Production System) kvalitetsstandarder. Läs mer om hur du uppnår exceptionell effektivitet i dina verksamheter.www.toyota-forklifts.eu 

Ta bort allt