Ny VD för Toyota Material Handling Sweden

Den 1 april 2023 skedde VD-skifte hos Sveriges ledande truck- och materialhanteringsleverantör Toyota Material Handling Sweden, det svenska sälj- och servicebolaget inom Toyota Material Handling.

Avgående vd, Henric Hasth, som har haft sin VD-post i 6,5 år, går nu vidare inom Europakoncernen.

Ny VD för Toyota Material Handling Sweden, med huvudkontor i Solna, är Niklas Jalkner.

Niklas Jalkner, 50 år, har lång erfarenhet av ledande befattningar både inom och utanför Toyotakoncernen. Närmast kommer han från rollen som Rental & Used Director på Toyota Material Handling Europe. Dessförinnan verkade han som Servicedirektör i det svenska sälj- och servicebolaget, som han nu således återvänder till i sin nya VD-roll.

Under perioden 2009 och 2015 arbetade Niklas för Gilbarco Veeder-Root, ett marknadsledande företag för lösningar och teknik för bränsleförsäljning i rollen som Director Operations Scandinavia and Baltics.


Niklas Jalkner, ny vd:

”Jag är både glad och stolt över att ta över stafettpinnen och leda ett framgångsrikt och samhällsviktigt bolag som Toyota Material Handling Sverige till fortsatta framgångar och tillväxt på den svenska marknaden.

Jag tar med mina tidigare erfarenheter och ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och våra kunder för att fortsätta skapa mervärde i deras materialhanteringsprocesser”.

Henric Hasth går vidare inom koncernen till Toyota Material Handling Europe i rollen som programägare för Toyota Material Handling Europes transformationsprogram och rapporterar till CFO.


Henric Hasth, avgående VD:

”När jag nu går vidare inom koncernen med ett nytt spännande uppdrag önskar jag Niklas lycka till och välkommen tillbaka till en stark organisation med mycket kompetens och engagemang”

 

För mer information kontakta:

Karin Lundström, Informationskoordinator, Toyota Material Handling Sweden 
E-post: karin.lundstrom@se.toyota-industries.eu 
Tel. +46 (0)70527 81 51 

 

Niklas Jalkner, VD Toyota Material Handling Sweden
E-post: niklas.jalkner@se.toyota-industries.eu
Tel. +46 (0)76 116 31 50

 

Ta bort allt