Erfarna HR-chefen Silke Ernst till Toyota Material Handling Europes koncernledning

Silke Ernst tillträder i rollen som Senior Vice President HR & Corporate Communications och som medlem i Toyota Material Handling Europes koncernledning. 

Silke Ernst börjar i sin nya roll den 1 april 2024 och efterträder då Peter Damberg som kommer säkerställa en smidig överlämning innan han går i pension i juli.  

Silke Ernst är en analytisk HR-ledare med bred erfarenhet av att driva såväl HR-processer som förändringsarbete och kulturtransformation både lokalt och globalt. Hon är också en erfaren strateg inom områden som hållbarhet, affärsutveckling och internkommunikation.  

Ernesto Domínguez, TMHE President och vd:   

“Människor och kultur är oumbärliga för vår verksamhet och vi tar tydliga strategiska steg för att befästa detta. Att få in en erfaren ledare som Silke Ernst i vårt team stärker våra ambitioner ytterligare och jag ser fram emot att se hur Silke Ernst kommer fortsätta att förbättra vårt strategiska arbete tillsammans med HR- och kommunikationsteamet."  

Genom åren har Silke Ernst haft ledande koncernpositioner inom HR i börsnoterade företagen Mycronic och Dometic samt ledande HR-roller i Vattenfall. Sedan 2022 driver hon en egen konsultfirma inom strategisk HR. Silke är född i Tyskland 1967, men bor sedan 30 år i Stockholm. 

Director Corporate Communications

Jonas Lindell

Toyota Material Handling Europe
jonas.lindell@toyota-industries.eu
Tel: +46 (0)142 86193
M: +46 (0)703 512438

Ta bort allt