Toyota på A-lista för klimatet

Toyota Industries Corporation (TICO) har valts ut till A-listan, den maximala poängen, i undersökningar som utförts av CDP om klimatförändring för andra året i rad. Toyota Material Handling Europe, dess europeiska verksamhet inom materialhantering, har genomfört aktiviteter för att minska utsläpp av växthusgaser och klimatförändringar.

 

Toyota Material Handling Europe har kontinuerligt bidragit till att uppnå Toyota Industries Corporations CO2-mål. Ett exempel är användningen av koldioxidneutral biogas vid Toyota Material Handling Manufacturing Sweden i Mjölby, som uppnådde noll koldioxidutsläpp 2019. Fabriken är den första av TICO-gruppen som uppnått detta och har utsetts till årets hållbara företag av Tekniska Verken, för de många initiativ de har drivit.

Toyota Material Handling Europe demonstrerar härmed hur teknik för låga koldioxidutsläpp kan vara både tillgänglig och prisvärd för kundföretag som är villiga att förnya sig. Att få högsta betyg för andra året i rad visar att dessa initiativ har erkänts.

”Inom vår hållbarhetsredovisning för 2019 rapporterade vi att koldioxidutsläpp från interna verksamheter (fabriker och försäljningsföretag) i Europa har vuxit med noll procent sedan 2012. Samtidigt har intäkterna ökat med 54 procent under samma period, och vi fortsätter att arbeta för ytterligare minskningar. Till exempel har vi åtagit oss att köpa 100 procent el från förnybara resurser från och med 2020. Detta kommer att minska utsläppen ytterligare med 15 procent", säger Tom Schalenbourg, chef för hållbar utveckling vid Toyota Material Handling Europe.

Toyota Industries 6:e Environmental Action Plan

Toyota Industries Group formulerade sitt "Ideal state in 2050" i mars 2016 och konsoliderade sin verksamhet under de fem åren från räkenskapsåren FY2017 till FY2021 i sin "sjätte miljöhandlingsplan", som den för närvarande genomför. 

Företaget driver följande initiativ baserade på ovanstående plan:

  1. Minskning av koldioxidutsläppen med 10 procent senast FY2021 jämfört med FY2006 (Toyota Industries)
  2. Minskning av CO2-basenheten för utsläpp med 26 procent med FY2021 jämfört med FY2006 (Toyota Industries Group)
  3. Förstå och minska risker förknippade med vattenresurser på varje produktionsanläggning

I framtiden kommer Toyota Industries Group att fortsätta att betrakta klimatförändringar som en viktig fråga. Dessutom kommer företaget att bidra till förverkligandet av ett hållbart samhälle genom globala miljöskyddsaktiviteter.

CDP-poäng tillkännagavs formellt den 20 januari vid CDP 2019 Japan Report Launch. Mer detaljerad information finns i Toyota Industries Corporations pressmeddelande.

 

Om Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe är det europeiska huvudkontoret för Toyota Material Handling Group, som ingår i Toyota Industries Corporation - världsledande inom materialhanteringsutrustning. Det tillhandahåller företag i alla storlekar, i mer än 30 europeiska länder, med ett komplett utbud av motviktstruckar, BT lagerutrustning / tjänster, mervärdeslösningar och innovationer. Över 95% av truckarna tillverkas i våra europeiska fabriker, i Sverige, Frankrike och Italien - allt enligt Toyota Production System (TPS) kvalitetsstandarder. Ta reda på mer för att uppnå exceptionell effektivitet i dina verksamheter. www.toyota-forklifts.eu.

OM CDP

CDP är en global icke-vinstdrivande välgörenhetsorganisation som lanserades i Storbritannien 2000 som främjar minskning av utsläpp av växthusgaser och skydd av vattenresurser och skogar av företag och regeringar. Under 2019 genomförde CDP undersökningar och utvärderingar av stora globala företag på uppdrag av 525 institutionella investerare (totala tillgångar under förvaltning: 96 biljoner amerikanska dollar) och 125 företag och organisationer (totala anskaffningskostnader: 3,6 biljoner amerikanska dollar). https://www.cdp.net/en

Presskontakt:

Akiko Elmwall
PR Manager
Toyota Material Handling Europe
+46 (0)72 701 1577
E-post:
akiko.elmwall@toyota-industries.eu

Ta bort allt