Toyota lanserar sin nya kompakta och lättkörda elektriska motviktstruck Traigo24

Toyota Material Handling lanserar nya 3-hjuliga elektriska motviktstrucken Traigo24, som har utformats för enkel och effektiv hantering i begränsade eller trånga utrymmen. Den är tillgänglig i olika modeller från 1 till 1,5 ton och finns med energieffektiv litiumjonkraft och fantastisk ergonomi för högre produktivitet.

Den nya elektriska motviktstrucken Toyota Traigo24 erbjuder ett urval modeller med kapaciteterna 1, 1,25 och 1,5 ton och kan lyfta upp till 6,5 meter. Denna lättkörda och kompakta 3-hjuliga motviktstruck möjliggör säker och effektiv användning i begränsade eller trånga utrymmen. En mängd olika lätta till medeltunga applikationer kan hanteras av denna förarvänliga truck. Dess storlek och flexibilitet gör den idealisk för fabriker, lager och butiker, utan att kompromissa med säkerhet, tillförlitlighet eller komfort.

”Det finns för närvarande en stark efterfrågan på elektriska motviktstruckar från våra kunder, med många olika krav beroende på vilka laster som hanteras, hur arbetsmiljön ser ut och med vilken typ av energilösning som önskas, säger Magnus Runnander, produktchef för motviktstruckar hos Toyota Material Handling Sweden.

”Vi kan uppfylla kundens alla behov av elektriska motviktstruckar; våra senaste Traigo80-modeller gör det möjligt för kunderna att gå över till eldrift, utan att kompromissa med prestandan vid intensiv hantering. Och våra nya kompakta Traigo24-modeller som gör det enkelt för våra kunder, speciellt i applikationer med begränsat utrymme. Vi kan uppfylla varje behov” konstaterar Magnus Runnander.

Traigo24 – kompakt och enkel att hantera

Den extremt kompakta chassidesignen på den nya elektriska 24-voltstrucken gör den idealisk i körområden med begränsade utrymmen. Den är mycket enkel hantera och är perfekt för stapling i smala gångar och detta även med 1,5-tonsmodellen som har fått ett nytt kortare chassi som förbättrar körbarheten och effektiviteten med högsta kapacitet. Toyota Traigo24 ger en kombination av smidighet, användarvänlighet och effektivitet för lätta och medeltunga applikationer. 

Trots det kompakta formatet hos Traigo24 känner föraren sig bekväm i förarsätet tack vare många ergonomiska lösningar, kombinerade för att förbättra arbetsmiljön och produktiviteten: Den integrerade displayen ger lättillgänglig och viktig driftsinformation, såsom lyfthöjd, lastvikt och stativets position. Den omarbetade lägre instrumentpanelen hjälper också till att öka effektiviteten genom att ge utmärkt sikt framåt. Utöver detta har föraren fått bättre fotutrymme, med en ny pedalutformning och en justerbar tiltande rattstång med positionsminne. Dessutom kan förare välja mellan olika reglage som bäst passar deras körstil: minispakar, multifunktionsspakar eller mekaniska hydraulikspakar.  Alla funktionerna ovan bidrar till att förbättra produktiviteten, effektiviteten och samtidigt förbättra driftsäkerheten.

Energieffektiv kraft

Den elektriska 24-voltsserien finns tillgänglig både med litiumteknik såväl som traditionella blybatterier. Ett urval av olika energilösningar finns tillgängliga, baserade på litiumjon-batterier med hög densitet från Toyota Material Handling. De möjliggör maximal energieffektivitet samtidigt som koldioxidutsläppen och energikostnaderna minskar. Konceptet gör det möjligt för kunderna att beräkna den optimala kombinationen av batteri och laddare för att passa arbetsmönstret, med hänsyn till drifttider och schemalagda pauser under arbetsskiftet.

Traigo, design med ”familjekänsla”

Den nya exteriören hos Traigo24 har en stil och känsla som är i linje med de andra medlemmarna i Toyotas familj av eldrivna truckar, som Traigo48 och den nyligen lanserade Traigo80. Både skyddstak och motvikt har omarbetats för att underlätta hantering och manövrering med trucken.

Förutom att kunna köras inomhus och ibland utomhus, erbjuder Traigo24 olika hyttalternativ såsom canvashytt, hytt utan dörrar och så kallad terminalhytt (med främre vindruta och tak) vilket garanterar optimal förarkomfort och effektivitet.

Säkerheten först

Toyota Traigo24 kommer att finnas tillgänglig som en uppkopplad smart truck vilket ger kunderna möjlighet att övervaka och förbättra sin verksamhet när gäller säkerhet, produktivitet och kostnadseffektivitet. Några funktioner som finns tillgängliga med fleet managementsystemet I_Site är: PIN-kod eller Smart Access, så att endast behöriga förare kan aktivera trucken. En annan funktion som är tillgänglig som tillval med I_Site är en s.k. daglig tillsyn av trucken före användning, vilket låter förarna starta trucken först efter de ha svarat på en serie frågor som garanterar att trucken är kontrollerad och säker att använda.

Alla elektriska Traigo24-truckar är som standard utrustade med Toyotas unika aktiva stabiliseringssystem (SAS) som säkerställer en utmärkt stabilitet hos motviktstrucken genom att skydda föraren och lasten vid körning och lyft. SAS tillhandahåller avancerad teknik som ökar säkerheten och förbättrar produktiviteten.

Förbättra din verksamhet ännu mer

Denna nya 24-voltsmodell erbjuder också en rad alternativ för att förbättra produktiviteten och effektiviteten vid materialhantering. Två nya stativalternativ finns för nya Traigo24-modellen, FV- och FSV-stativen, båda ökar sikten mot gaffelspetsarna för ökad produktivitet men gör det också möjligt att manövrera i arbetsmiljöer med begränsad takhöjd.

Dessutom är kraftfulla LED-ljus fram och bak nu tillgängliga som tillval på denna nya elektriska motviktstruck, vilket garanterar säkrare drift där belysning behövs men också minskar energiförbrukningen.

Effektivisera din materialhantering med Toyota Traigo24, den nya elektriska motviktstrucken, summan av enkelhet, kompakt design, enkla reglage och bra sikt, för säker och effektiv körning.

 

För mer information, kontakta:

Karin Lundström, informationskoordinator, Toyota Material Handling Sweden
E-post: karin.lundstrom@se.toyota-industries.eu
Tel. 070-527 81 51

Ta bort allt