Toyota Logistic Design Competition 2022 - efterlyser inspirerade lösningar för urban mikrologistik

Toyota Logistic Design Competition 2022 - efterlyser inspirerade lösningar för urban mikrologistik

Toyota Material Handling Europe Design Center anordnar vartannat år Toyota Logistic Design Competition och 2022 års upplaga organiseras tillsammans med Toyota Motors europeiska designstudio Toyota Europe Design Development. Tävlingen är öppen för designstudenter från hela världen.

Toyota Logistic Design Competition 2022

Utmaningen är: Kortare leveranskedjor, större precision, mer flexibilitet och mindre miljöpåverkan i städerna.

Mer än hälften av världens befolkning bor i tätorter. I Europa är andelen över åttio procent. Att förse alla dessa människor med det de behöver är ett stor utmaning. Bara i Paris-regionen sker cirka 4,3 miljoner leveranser varje vecka.   

Städerna blir allt mer överbelastade och bilar förbjuds allt oftare i stadskärnorna. Det finns också ett starkt fokus på att bekämpa föroreningar. För Toyota Logistic Design Competition 2022 är utmaningen för studenterna att ta sig an de enorma svårigheter som är förknippade med urban mikrologistik och föreslå sätt att hantera de ökande problemen samt att förbättra ändamålsenligheten.   

”Vi började med bara 132 registrerade deltagare under vår första designtävling 2014, men det ökade till nästan 2 500 registreringar förra gången”, säger Magnus Oliveira Andersson, designchef på Toyota Material Handling Europe.  ”Jag är mycket entusiastisk över samarbetet med våra designkollegor från Toyota Motor Europe. En gemensam utmaning som vi ser framför oss är att hitta en lösning för ett mer hållbart samhälle. ”Sista kilometern”-leveranser fortsätter att vara en stor utmaning och därför blev ”urban mikrologistik” årets tema.”  

”Vi är glada över att ha deltagit i utvecklingen av denna nya utgåva av tävlingen, som är resultatet av ett nära samarbete med TMH:s kreativa team”, kommenterar Laurent BouzigeChief Designer Strategy & Mobility på Toyota Europe Design Development.  I den här utgåvan av tävlingen ville vi bryta de silostrukturer som alltför ofta separerar fordons- och logistikvärldarna, att tänka om och ifrågasätta rörligheten för varor, tjänster och människor på ett holistiskt, övergripande och strukturerat sätt. Vi ser fram emot att upptäcka nya idéer, nyskapande och omvälvande tillvägagångssätt och skapa morgondagens nya mobilitet tillsammans.” 

Tävlingen är nu öppen och välkomnar alla bidrag som speglar Toyotas arv och varumärke. Sista inlämningsdag är den 19 oktober 2021. Därefter kommer en jury, som består av yrkesutövare inom design och innovation inom Toyota-gruppen, att utvärdera bidragen och utse finalisterna.  

Alla finalister kommer att få feedback från juryn i slutet av november och en möjlighet att omarbeta sitt bidrag inför juryns sista finalsession. Experter och industriledare kommer att ta det slutgiltiga beslutet och välja ut vinnarna i tävlingen. 

Dessutom kommer de att belönas med kontanta priser och kunna ansöka om sex månaders betald praktik vid Toyota Material Handling Design Center (Sverige/Italien) samt Toyota Europe Design Development, kort ED2 (ED kvadrat) i Frankrike. För mer information och för att gå med i tävlingen, besök sidan för Toyota Logistic Design Competition. (tldc.toyota-forklifts.eu) 

Registrera dig!

Övrig information

För mer information, kontakta:  
Akiko Elmwall, PR Manager, Toyota Material Handling Europe 
E-post: akiko.elmwall@toyota-industries.eu 
Tel.: +46 (0)142 8 6259 Mobil: +46 (0)72 701 1577 

Saki Nagata-Bischoff, Specialist Communication and PR, Toyota Europe Design Development (ED2) 

E-post : saki.nagata-bischoff@toyota-europe.com 
Tfn: +33 (0) 497232538   M: +33 (0) 668 532699 

 

Om Toyota Europe Design Development (ED2 

ED2(kvadrat) är European Advanced Design Studio som erbjuder innovativa konceptbilar, avancerad design och framtida mobilitet för både Toyota och Lexus. ED 2:s främsta mål är att undersöka marknadstrender och skapa innovativ mobilitet och fordonsdesign som återspeglar europeiska preferenser för den globala marknaden. ED2:s lilla men effektiva team skapar koncept för experimentell mobilitet, avancerad design och avancerad produktionsdesign för Toyotas och Lexus varumärken. Designstudion ED2 ligger i Sophia Antipolis, nära Nice på Cote d’Azur.  Mer information finns här. 

Om Toyota Material Handling Europe Design Center   
 

Toyota MaterialHandling EuropeanDesignStudioär uppbyggt kring ett team av engagerade yrkespersoner som har antagit utmaningen att utveckla anpassad designlösningar för Toyotas produkter, medtanke på både design och funktion. Detta omfattar utveckling av intuitiva styrsystem för att säkerställa att människor och maskiner arbetar i harmoni, vilket garanterar både säkerhet och maximal produktivitet. Designcentret  ligger iMjölby, Sverige, samt en satellitstudio i Bologna, Italien.   https://design.toyota-forklifts.eu/ 
 

 Om Toyota Material Handling Europe 

Toyota Material Handling Europe (TMHE) är den europeiska regionala organisationen inom Toyota Material Handling Group, som är en del av Toyota Industries Corporation – världens ledande leverantör inom materialhantering. TMHE hjälper företag i alla storlekar, i över 30 europeiska länder, med ett komplett sortiment av Toyotas motviktstruckar, BT-lagerutrustning och tjänster samt lösningar och innovationer med mervärde. Över 95 % av truckarna tillverkas vid våra europeiska fabriker i Sverige, Frankrike och Italien – alla enligt TPS (Toyota Production System) kvalitetsstandarder. Läs mer för att uppnå exceptionell effektivitet i din verksamhet.  www.toyota-forklifts.eu 

Ta bort allt