Toyota Material Handling Europe behåller EcoVadis Platinarankning

Sedan 2012 har Toyota Material Handling Europe kontinuerligt utvärderats av EcoVadis, med fokus på viktiga frågor som miljö, arbetskraft och mänskliga rättigheter, hållbar upphandling och etik. Under senare år har Toyota genomgående fått Gold-utmärkelser, men nu – två år i rad – har företaget erövrat platinapriset. Detta är den högsta möjliga rankningen och placerar Toyota Material Handling bland de 1 % bästa av företagen inom sektorn ”universella maskiner”.

– Bland de 1 % bästa
– Ökad öppenhet för att främja kundernas hållbarhetsarbete

EcoVadis ger hållbarhetsomdömen om mer än 75 000 leverantörer, baserat på deras miljömässiga, sociala och etiska resultat. Webbplattformen erbjuder hållbarhetsbedömningar och gör det möjligt för 175 multinationella företag att få tillgång till bedömningarna av utvalda leverantörer i 155 länder.

”Det är min roll att leda vägen och se till att vi fortsätter att integrera hållbarheten på samma sätt som vi driver vår verksamhet”, säger Ernesto Domínguez, VD och koncernchef för Toyota Material Handling Europe.

”EcoVadis bedömningssystem är mycket viktigt för oss, eftersom det gör det lättare för våra kunder att välja rätt partner för framtiden. Den här granskningen hjälper oss att arbeta med Kaizen [ständig förbättring]. Jag är mycket stolt över att vi är det första företaget i materialhanteringssektorn som har fått platinautmärkelsen. Detta ger våra kunder trygghet och fullgör också vårt ansvar att inspirera andra att sträva efter de högsta standarderna”, avslutar Domínguez.

Samarbete för att ökad öppenhet

Alla Toyota Material Handlings europeiska fabriker och lokala enheter bedöms i denna årliga undersökning, vilket leder till en individuell bedömning av varje enhet. Detta motsvarar kundernas önskemål på lokal nivå – som har ökat stadigt sedan 2020.

Över 50 % av de lokala enheterna inom TMHE uppnår nu guld- eller platinanivån, vilket innebär att de var och en är på samma nivå som de 10 % högst värderade företagen. Toyota Material Handling UK, Toyota Material Handling Italia och Toyota Material Handling Manufacturing France har idag fått platinautmärkelsen, medan 11 andra lokala verksamheter har uppnått guldnivån.

År 2018 fick Toyota Material Handling Europe som första företag någonsin leverantörsutmärkelsen från EcoVadis för "Bästa gruppengagemang". Priset representerade Toyotas åtagande att öka insynen i prestandan för alla lokala enheter, guldklassificering för 30 % av dotterbolagen och en rankning bland de översta 3 % i branschen.

Platinapoäng

EcoVadis utvärderar fyra områden. Viktningen av varje område varierar och ”Arbetskraft och mänskliga rättigheter” är det som värderas högst. Toyota Material Handling Europe har fått följande betyg för varje område:

Arbetskraft och mänskliga rättigheter 80 av 100
Miljö 80 av 100
Etik 70 av 100
Hållbar upphandling 70 av 100

 

För mer information, kontakta:

Akiko Elmwall, PR Manager, Toyota Material Handling Europe

E-post: akiko.elmwall@toyota-industries.eu
Tel.: +46 (0)142 8 6259 Mobil: +46 (0)72 701 1577

 

Om Toyota Material Handling Europe

 Toyota Material Handling Europe (TMHE) är den europeiska regionala organisationen inom Toyota Material Handling Group, som är en del av Toyota Industries Corporation – världens ledande leverantör inom materialhantering. TMHE hjälper företag i alla storlekar, i över 30 europeiska länder, med ett komplett sortiment av Toyotas motviktstruckar, BT-lagerutrustning och tjänster samt lösningar och innovationer med mervärde. Över 95 % av truckarna tillverkas vid våra europeiska fabriker i Sverige, Frankrike och Italien – alla enligt TPS (Toyota Production System) kvalitetsstandarder. Läs mer för att uppnå exceptionell effektivitet i din verksamhet. www.toyota-forklifts.eu.

 

Om EcoVadis

EcoVadis är världens mest betrodda leverantör av affärshållbarhetsbedömningar, med verktyg för förbättring av informations- och samarbetsresultat för globala leverantörsled. Med en kraftfull teknisk plattform som uppbackning och ett globalt team av domänexperter ger EcoVadis lättanvända och användbara hållbarhetsresultatkort detaljerad insyn i miljörisker och sociala och etiska risker i över 200 inköpskategorier och i 160 länder. Branschledare som Johnson & Johnson, Verizon, L’Oréal, Subway, Nestlé, Salesforce, Michelin och BASF ingår bland de över 75 000 företagen i EcoVadis-nätverket, som alla arbetar med en enda metod för att utvärdera, samarbeta och förbättra hållbarhetsarbetet, för att skydda sina varumärken, främja öppenhet och innovation och påskynda tillväxten. Läs mer på ecovadis.com.

Ta bort allt