Tre designpriser – iF Design Award – till Toyota

Tre designpriser – iF Design Award – till Toyota

Toyota Material Handling Europe fick anmärkningsvärda resultat med tre utmärkelser, inklusive en eftertraktad guldmedalj för skjutstativtruckar i BT Reflex E-serien i samband med prisutdelningen i maj 2022.

iF Design Awards är internationellt erkänd som måttstocken för utmärkt design och bedömer både konsument- och industriprodukter och -tjänster inom över 80 olika kategorier, med bidrag från ledande formgivare på företag som Bosch, Samsung och Ferrari. 

Priserna delas ut av 132 jurymedlemmarfrån över 20 länder, och under 2022 de har utvärderat nästan11 000 inlämnade bidrag. I den sista omgången bedömde 75 designexperter fysiskt bidragen utifrån fem olika kriterier: idé, form, funktion, differentiering och påverkan. 

Toyota Material Handling fick anmärkningsvärda resultat med tre utmärkelser, inklusive en eftertraktad guldmedalj för skjutstativtruckar i BT Reflex E-serien. 

Vinnarna av iF DESIGN AWARDS 2022 firades i Berlins legendariska Friedrichstadt-Palast måndagen den 16 maj 2022.  Ernesto Domínguez, VD och koncernchef, Toyota Material Handling Europe, deltog i ceremonin och fick en guldpokal på scen från iF:s VD Uwe Cremering. 

 

  

”Jag känner mig mycket hedrad över detta erkännande från den prestigefyllda iF Design Award-organisationen. Ständiga förbättringar och lagarbete, tillsammans med engagemang för våra kärnvärden på Toyota, gjorde detta möjligt.  Varje dag fokuserar vårt tvärfunktionella team på att leverera kvalitet, innovation och mervärde till våra kunder. De är ivriga att utforska och testa nya idéer”, kommenterar Ernesto Domínguez. 

 

 

 

 

”Jag är oerhört glad över årets erkännande, och dessutom kommer vårt FoU-designcenter att rankas bland de 50 bästa i iF:s Europarankning för 2018–2022, och Best of Commercial Vehicles, vilket är unikt i vår bransch”, säger Magnus Oliveira Andersson, designchef på Toyota Material Handling Europe. 

Toyota Material Handling Europe har fått 25 designutmärkelser under de senaste 10 åren. Denna internationella nivå bekräftar att företagets inställning till design bygger på sunda principer: säkerhet, hållbarhet, produktivitet, körbarhet och ergonomi. 

 

 

 

 

Skjutstativtruckar i BT Reflex E-serien: Guldmedaljen i iF DESIGN AWARD 2022.  

BT Reflex E-serien är världens enda gaffeltruck med tiltande hytt. Den är utformad för att minska risken för påfrestningar på föraren vid repetitiva arbeten. 

Den internationella expertjuryn kommenterade sitt val: ”Det är en svår uppgift att utforma den perfekta utrustningen, men det är precis vad Toyota har gjort med den nya skjutstativtrucken i BT Reflex E-serien. Den är ett exempel på enastående design på alla områden och höjer ribban när det gäller säkerhet, ergonomi och energieffektivitet. Denna förarvänliga truck är en välförtjänt guldmedaljör.” 

BT Reflex lanserades i maj 2021, och har tidigare i år även fått German Design Award. 

Toyota Traigo80 – elektrisk motviktstruck: iF DESIGN AWARD 2022 

Det helt flytande förarutrymmet i den elektriska motviktstrucken Toyota Traigo 80 skyddar föraren från buller och vibrationer. Den är samtidigt bekväm, öppen och mycket användarvänlig. Pekskärmen ger enkel interaktion mellan truck och förare. Den här trucken drivs av ett energipaket med litiumjonbatterier och har utmärkt ergonomi och en robust design för både inom- och utomhusbruk, vilket gör det enkelt att byta till eltruck istället för truckar med IC-motorer. 

Toyota UltraLifter – Pallet Drone-koncept med hög lyfthöjd: Utmärkelse för utsökt design 

Inspirerad av Lean Thinking är Toyota UltraLifter ett fordon som kan läras fungera självständigt i en digital tvilling till ett verkligt lager. På så sätt kan UltraLifter lära sig att känna igen människor och objekt, samt att fatta beslut och prioritera vissa åtgärder. UltraLifter är utformad för att fungera som en del av ett team tack vare sin inbyggda artificiella intelligens och molnanslutning. Detta möjliggör snabbare driftsättning av automatiserade lösningar på kundplatser och flexibilitet för att kontinuerligt optimera materialflödet. 

 

Förutom de tre utmärkelserna till Toyota Material Handling Europe har Toyota Industries Corporation fått iF Award för sin självkörande elektrisk dragtruck.  

Dragtrucken är utformad för att bogsera containertrallor lastade med bagage och annan last på flygplatser. Detta helt självkörande elfordon med höga prestanda har en effektivitet som är jämförbar med ett förbränningsmotorfordon. Förutom att förbättra effektiviteten på hektiska flygplatser, bidrar det till att uppnå koldioxidfria transporter och logistik. 

 

Om utmärkelsen iF DESIGN AWARD 

iF DESIGN AWARD har sedan 1954 varit ett globalt erkänt varumärke när det gäller utmärkt design. iF-varumärket är internationellt erkänt som en symbol för designkvalitet. iF DESIGN AWARD är ett av de viktigaste designpriserna i världen. Det belönar designprestationer på alla områden: produkt, förpackning, kommunikation och tjänstedesign, arkitektur och inredningsarkitektur, samt användargränssnitt (UI), användarupplevelse (UX) och professionellt koncept. Alla prisbelönta bidrag presenteras påwww.ifdesign.comoch publiceras iiF Design-appen. 

Utforska BT Reflex >>

Utforska Traigo80 >>

Ta bort allt