Toyota Material Handling Europe stödjer aktivt flyktingar. Truckleveranser till Ryssland och Vitryssland är stoppade.

Toyota Material Handling Europe följer med stor oro konflikten som pågår i Europa. Vi kräver ett omedelbart stopp för kriget. För att stödja och visa solidaritet med krigsoffren och flyktingarna donerar vi 500 000 euro till Internationella Röda Korset. Andra företag inom Toyota-familjen vidtar ytterligare och liknande åtgärder och vi uppmuntrar våra anställda, kunder och partners att göra motsvarande.

Vi undersöker också aktivt möjligheterna att stödja etablerade organisationer och företag som hanterar flyktingkatastrofen och den humanitära katastrofen med vår kärnkompetens och andra tillgångar. 

Vår prioritet när vi hanterar krisen är att säkerställa säkerheten för människor – våra egna anställda, kunder och partners. 

Toyota Material Handling Europe har ingen produktion eller egna dotterbolag i Ukraina. Vår verksamhet i Ukraina bedrivs via en oberoende distributör och denna verksamhet har stängts på grund av omständigheterna. Vi är i tät kontakt med företaget och dess medarbetare och erbjuder vårt aktiva stöd där det är möjligt. 

Vi har ett helägt marknadsförings- och försäljningsföretag i Ryssland med 101 anställda. Våra leveranser av truckar till Ryssland och vår externa partner i Vitryssland har stoppats sedan början av vecka 9. 

Toyota Material Handling Europe har en dedikerad arbetsgrupp som övervakar och agerar på all vidare utveckling. En aktiv och kontinuerlig minskning av riskerna för försörjningskedjan av råvaror, komponenter och färdiga produkter till och från våra fabriker, logistiknav och försäljningsbolag i hela Europa pågår. Hittills och i detta skede har störningar relaterade till konflikten och sanktionerna mot Ryssland och Vitryssland inga påtagliga effekter på vår produktion. 

 

För mer information vänligen kontakta: 

Jonas Lindell 
Senior Corporate Communications Officer 
Toyota Material Handling Europe 
E-mail: jonas.lindell@toyota-industries.eu 
Tel.: +46 70 351 24 38 

Ta bort allt