Transporter vid Toyotas truckfabrik i Mjölby går på biogas

Toyotatransporter, såväl regionalt i Östergötland som mellan byggnaderna på fabriksområdet i Mjölby sköts numera med en lastbil som går på biogas.

I somras blev Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB en anläggning med CO2 neutral produktion. Det blev resultatet av många insatser, som avslutades med att biogas ersatte gasol i Toyotas målerier. Samtidigt invigdes en biogastankstation med flytande biogas vid fabriksområdet och ett samarbete med Svensk Biogas och Toyota var etablerat.

Toyota bygger om fabriken för att få färre transporter inom området. Utöver den satsningen inleds nu också ett samarbete med DB Schenker, som tillhandahåller en lastbil som går helt i trafik för Toyotas räkning och som går på biogas. Redan tidigare har Toyota satsat på transporter med biodiesel men vill nu gå vidare med fler hållbara alternativ.

- Det känns bra att vi optimerar transporterna och kör med miljövänligare bränsle. Det känns även bra att vi på ett trovärdigt sätt kan påstå att vi faktiskt har allt mindre påverkan på miljön, säger Dick Lindman Transport Manager på Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB i Mjölby.

Presskontakt:

Sara Anderberg, Kommunikationschef
Toyota Material Handling Manufacturing Sweden
E-mail: sara.anderberg@toyota-industries.eu
Tel:  0730-78 91 34

Ta bort allt