Toyota Material Handling lanserar litiumjonbatterier för kyl- och fryslager

Att hålla uppe effektiviteten i kalla miljöer är en utmaning och för att minimera driftavbrotten är därför lösningen att ha tillgång till rätt teknik.

 

 

Spara energi med litiumjon i fryshusutförande

Toyotas egen litiumjonlösning erbjuder energibesparing, servicevänlig drift och ökad säkerhet. Men framför allt i mycket kalla driftsförhållanden är litiumjonbatterier i fryshusutförande nu även tillgängliga från Toyota som ett attraktivt alternativ till traditionella blybatterier. Batteriernas effektförlust är minimal, och med pausladdning i kylutrymmena gör att truckarna kan stanna därinne under längre tid.

 

Spara tid, utrymme och resurser

Att förebygga slöseri med resurser är en nyckelprincip i Toyotas lean-filosofi.
Litiumjon teknologin är ett utmärkt exempel på hur man kan uppnå kostnadsbesparingar. Speciellt i fryshusarbeten kommer följande att uppskattas: inget underhåll, maximal batteriprestanda, snabb pausladdning och laddningsmöjlighet inne i fryshuset. Standard litiumjonlösningen fungerar effektivt i kylutrymmen och under en begränsad tid även i fryshus. De nya litiumjonbatterierna med värmare möjliggör dessutom laddning och arbete under längre perioder i temperaturer ner till -30 °C.

 

"Vi är glada att vi nu kan utöka vårt erbjudande för kalla miljöer. Vår litiumjonlösning för lågtemperatursdrift kommer att hjälpa många kunder hantera gods som frukt, mejeriprodukter, fisk och frysta varor på ett effektivt sätt."

--Susanne Wallgren, Product manager Warehouse

 

Iskallt nytänkande från Toyota 

Kylrums- eller fryshusdrift kräver lösningar som minimerar slöseri med utrymme, resurser och tid, medan de garanterar pålitlighet i dessa krävande miljöer. Toyota Material Handling har lång tradition och erfarenhet av arbete och lågtemperatursdrift, och har ett stort utbud av anpassade lösningar för kalla miljöer.

Manuella och automatiserade truckar från Toyota Material Handling är som standard alla byggda för att kunna arbeta effektivt i kylutrymmen. Smart teknik, som I_Site och litiumjon kan öka effektiviteten ytterligare, medan lösningar som rörliga ställage och skyttlar maximerar användningen av utrymmet i fryshus. För förarnas komfort ger uppvärmda hytter en effektiv arbetsmiljö, så att de kan fortsätta att känna sig motiverade, produktiva och friska.

 

Ta bort allt