Toyotas korttidsflotta övergår till litiumjon

Toyota Material Handling investerar i den allra senaste teknologin gällande internproducerade litiumjonbatterier och väljer att övergå till litiumjontruckar i sin korttidsflotta. Fördelarna är många – korta laddtider, inget batteriunderhåll och hög och jämn prestanda. Allt för att ytterligare förenkla vårt erbjudande till er; det ska vara lätt att hyra truck av Toyota Material Handling.

Vill du också ha en nobelprisvinnare på lagret?

Årets nobelpris i kemi gick till tre män som utvecklat litiumjonbatteriet. Det är glada nyheter tycker vi och vill därför fira detta med följande erbjudande:

Nu ger vi dig en exklusiv möjlighet att korttidshyra våra litiumjontruckar utan kostnadspåslag. Erbjudandet gäller fram till nobeldagen 10:e december. 

Kontakta oss

Hemligheten bakom litiumjon

Ladda din truck betydligt mindre, men använd den mer. Minskad energiförbrukning trots jämnare prestanda. Inget underhåll, och en mer tillförlitlig materialhantering. Låter det för bra för att vara sant? Inte alls, och låt oss förklara varför.

Hemligheten ligger i den innovativa litiumjonteknologi som genererar en mycket högre energidensitet än traditionella blysyrabatterier. Toyota har utvecklat en konstruktion av slutna, inkapslade battericeller i moduler. Beroende på batteriets storlek seriekopplas moduler ihop och bildar ett batterisystem. Varje modul utrustas med ett säkerhetssystem (BMS - battery management system). Det kompletta batterisystemet har dessutom ytterligare ett överordnat BMS som kontrollerar och styr batteriets totala aktivitet (laddning/uttag).

Kort laddningstid

Den största fördelen för er är den korta laddningstiden som eliminerar alla behov av extrabatteri och onödig väntan. I praktiken innebär 15 minuters laddning att trucken kan köras i en hel timme extra. Batteriet mår dessutom bara bättre av korttidsladdning, förslagsvis under tiden ni avnjuter en god kopp kaffe.  Full laddning är endast 1,5 h istället för tidigare 6-8 h för laddning av blysyrabatteri.

När ni hyr en truck av oss vill vi erbjuda ett bekymmerslöst användande, så enkelt som det bara kan bli. Med en litiumjontruck slipper du tänka på underhåll då batteriet inte ska vattenpåfyllas eller kräver någon form av daglig tillsyn. Li-ion batterier avger varken gasning eller risk för gnistbildning vid laddning, vilket innebär att ni inte behöver speciella laddrum. Detta ger er en ökad flexibilitet i era lokaler.

Fördelar med litiumjon:

  • Högre produktivitet
  • Högre tillgänglighet till trucken tack vare mkt kortare laddningstider
  • Säkrare hantering (ingen risk för gnistbildning eller gaser vid laddning)
  • Underhållsfria batterier
  • Lägre energiförbrukning
Läs mer om litiumjon
Ta bort allt