#WeDeliverForYou: Hur Toyotas materialhantering kommer att främja utsläppsminskningar i Paris 2024 – och ge insikter om logistikverksamheten bortom spelen

• Mindre än ett år kvar till de olympiska spelen i Paris 2024 • Elektrifieringsstrategi för att stödja det övergripande målet om 50 % lägre utsläpp jämfört med Tokyo 2020 Kommunikationsplanen ger insikter om den viktiga roll som leveranser och rörlighet av varor spelar i hela Europa.

Toyota Material Handling Europe är officiell partner för materialhanteringsutrustning vid olympiska och paralympiska spelen i Paris 2024. I nära samarbete med Toyota Motor Europe – och med mindre än ett år kvar – kan företaget nu informera om hur det kommer att bidra till åtagandet att Paris 2024 släpper ut 50 % mindre koldioxid än tidigare spel.

En viktig del av planen är den exklusiva användningen av eldrivna truckar för att minimera koldioxidutsläppen för alla varutransporter. Uppgiften är utmanande: att leverera utrustning, mat och förfriskningar till över 15 000 idrottare och 15 miljoner besökare. Toyotas maskiner kommer att drivas av företagets senaste litiumjonbatterier.

Företagets marknadschef Mark Peters förklarar: ”Vi ser spelen som ett perfekt tillfälle att visa upp de avancerade tekniker som finns tillgängliga idag för smidiga och enkla varutransporter – som inte bara omfattar de senaste och renaste energilösningarna, utan också användningen av uppkopplade tjänster för att övervaka hur truckarna används under spelen. Detta kommer att ge värdefulla data som kan användas som riktmärke för framtida projekt. Vi mäter och dokumenterar också de exakta utsläpp som vår utrustning genererar för att skapa en grund för framtida händelser. Det är en del av vår kärnfilosofi att man måste mäta för att kunna förbättra.”

Toyota Material Handling har också lanserat ett kommunikationsprogram som ska användas under månaderna före och under spelen. Peters fortsätter: ”Logistikbranschen spelar en viktig roll i allas liv. Om man bara tänker på leveranserna av dagligvaror som mat, dryck och läkemedel till över 750 miljoner människor i Europa, är uppgiften enorm. Lägg dessutom till allt som konsumenter behöver, använder och har på sig. Denna verksamhet pågår dygnet runt och är på många sätt osynlig för de flesta människor. Samtidigt gör vår bransch stora framsteg i användningen av allt effektivare metoder och teknik, bättre användning av energi och arbetskraft och införandet av spännande nya automatiserade lösningar. Under de kommande månaderna vill vi använda vår koppling till OS och Paralympics som en plattform för att ge en inblick i materialhanteringsvärlden för så många människor som möjligt.”

Toyota Material Handling Europe kommer att dela många fascinerande fakta och siffror om logistikverksamheter och insikter om den avancerade teknik som för närvarande används i branschen. Målet är inte bara att försäkra konsumenterna om att stora steg görs för att minska miljöpåverkan, utan också att locka begåvade människor genom att avslöja möjligheterna inom sektorn.

Ett annat initiativ i samband med spelen är Toyotas ”Start Your Impossible”-program, som är utformat för att uppmuntra medarbetare att delta i aktiviteter och utmaningar under månaderna fram till evenemanget, inklusive lokala samhällsprojekt. Vinnarna erhåller biljetter till Paralympics. 55 volontärer planeras hjälpa till vid spelen.

Moderbolaget för Toyota Material Handling Europe, Toyota Industries Corporation, ingår i Toyota Group. Toyota har deltagit i Olympic Partner-programmet (TOP) sedan 2015, och Toyota Motor Corporation har sedan dess levererat mobilitetslösningar och -tjänster till spelen.

Presskontakt

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259
M: +46 (0)72 701 1577

Ta bort allt