6 frågor för att se om din dragtruck passar för din verksamhet

Verksamheter utmanas ständigt när det gäller kvalitet, effektivitet och säkerhet, särskilt med e-handel och onlinebeställningar som blir en naturlig del av kundens köpbeteende. Att behöva flytta runt fler produkter och material kan kräva att du omprövar din materialhantering för att nå denna ökade genomströmning samtidigt som säkerheten bibehålls. En lösning kan vara att köra utan gafflar: flytta material via lastbärare med hjul som dras av en dragtruck. Genom att ställa dig själv dessa 6 frågor kan du ta reda på om en dragtruck kan förbättra effektiviteten i din verksamhet.

Hanterar du föremål istället för pallar?

 

Varuhantering

Inom tillverkning, där lean just-in-time-tänkande kräver att exakt rätt komponenter monteras vid en given punkt i produktionsprocessen för att matcha ordergenomströmningen, och då är artikelhantering nödvändig för att undvika fel material under hela processen. Inom e-handelsverksamheten, där enstaka varor väljs ut för slutkunder och sorteras under plockrundan, behövs effektiva lösningar för att flytta och plocka produkter. Denna typ av varuhantering görs ofta med rullburar.

Här är dragtruckar med gående förare, som Toyota Tracto W-serien, en bra lösning för att förbättra ergonomin och det är säkrare än att transportera burarna för hand. Dragtruckar för gående eller med en förare är oavsett bra dragtruckslösningar som alternativ till traditionella truckar när det gäller att hantera enstaka varor.  De är säkra, lätta att manövrera och passar perfekt för att transportera pallar eller enstaka varor.

Behöver du flytta flera laster samtidigt?

 

Effektiva dragtåg

En dragtruck med ett tåg av släp ger dig stor flexibilitet för vilken typ av gods du kan transportera. Det finns ett stort utbud av lastbärare som du kan välja mellan för att sätta ihop ett dragtåg. Detta gör att du kan hantera olika laststorlekar, lasta från ena eller båda sidor, flytta gods via pallar, lådor eller andra lastbärare. Dragtågslösningar möjliggör effektiv användning av arbetskraft och maximerar värdet för ditt företag.

 

Dragtruckar

Bedriver du lean produktion?

 

Just-in-time leverans

Tanken bakom gaffelfri hantering är att fylla på material när det används, snarare än att behålla överflödigt material på produktionsgolvet. Dragtruckar som Toyota Tracto TSE kan användas för så kallade 'milk runs', som är en kontinuerlig rutt som dragtraktorer följer runt fabriken med stopp på anvisade ställen, antingen avlämning eller uppsamling av släp eller gods.

Dragtruckar är mycket användbara om din verksamhet tillämpar JIT (Just In Time) och Kanban-processer. Detta ger dig lägre risk för flaskhalsar, med mer flexibilitet och ett smidigare sätt att arbeta. Dragtruckar stödjer ett effektivt flöde; färre personer behövs för att flytta lika mycket gods och mindre utrustning på golvet leder till en säkrare arbetsmiljö och färre incidenter.

Förväntar era kunder sig hög flexibilitet i växande e-handel?

 

Optimerad plockning

Med de växande e-handelsföretagen förväntar sig kunderna mycket snabba leveranstider. Därför bör plockning av enstaka stycken eller flera beställningar vara snabbt och enkelt.

Dedikerade dragtrucks- och vagnlösningar med skräddarsydda hyllor kan optimera din orderplockningsoperation för e-handel. Dragtruckarna kan också användas för lagerpåfyllning eftersom de ger flexibiliteten att transportera mängder av stora och/eller små föremål till olika platser.

 

Kontakta oss

Har du säkerhet och förarkomfort högt på din prioriteringslista?

Säker verksamhet

I en gaffelfri truck har föraren fri sikt från dragtruckens körposition. Dragtruckar drar lastbärarna efter sig och rör sig bara framåt, vilket är en stor fördel när det kommer till sikt och möjligheten att kommunicera med andra dragtrucksförare.

Särskilt i livliga områden som flygplatser är synlighet och säkerhet av stor vikt. Dessutom erbjuder förarsittande dragtraktorer som vårt Simai-sortiment med helt slutna hytter förarna en bekväm arbetsplats under långdistanskörning i alla väderförhållanden.

Att gå från gaffeltruckar till en gaffelfri anläggning är en stor förändring. Det är därför viktigt att utbilda dina anställda att förstå hur de kommer att flytta material och interagera med dragtraktorer.

Dragtruckar

Funderar du på automatisering i ditt lager?

 

Repetitiv lasthantering

Automation optimerar varuflödet samtidigt som skador, tid och kostnader minimeras. Arbetare blir tillgängliga för att hantera mer komplexa uppgifter istället för repetitiva processer. Genom att automatisera din materialhantering kan du enklare arbeta just-in-time och ha en smidig materialhanteringsmetod.

Automatiserade dragtruckar kan ta över repetitiva transporter och leverera godset exakt och säkert till den anvisade stationen. Ett bra sätt är att börja med vanliga dragtraktorer och när driften är optimerad kan du byta till en halv- eller helautomatisk lösning.

 

Hur Toyota implementerade automatisk bogsering

Du kanske också gillar

Förare på en BT Movit Dragtruck

Tillverkning

Ett nyckelområde där vi kan hjälpa dig är tillverkning. Vi är stolta över att alltid leverera de bästa lösningarna för att hjälpa dig införa ett slimmat produktionsflöde.

Tillverkning

Autopilot transport

Automatiska truckar

Vårt sortiment av automatiska truckar och lastbärare erbjuder avancerade, flexibla lösningar för en mer effektiv och kostnadseffektiv godshantering. 

Automatiska truckar >>

Litiumjonlösningar från Toyota

Vi erbjuder nu helintegrerade litiumjon-batterier över hela produktserien, internmonterade enligt TPS, Toyotas högkvalitetskrav.

Litiumjonlösningar

Toyota Lean Academy

På Toyota är vi stolta över att vara den ursprungliga källan till lean-tänk. Lean som filosofi har vuxit fram under de senaste decennierna och är nu framgångsrikt etablerad och implementerad över hela världen inom alla branscher.

Toyota Lean Academy

Ta bort allt