Ny motorlyftvagn från Toyota med modulbaserad litiumjondesign: BT Levio LWI160

Den nya BT Levio LWI160, motorlyftvagnen från Toyota Material Handling, är den första trucken som har utvecklats utifrån litiumjonkonceptet, vilket gör trucken mycket kompakt, lätt och energieffektiv och sätter nya standarder i branschen.

Den nya BT Levio LWI160, motorlyftvagnen från Toyota Material Handling, är den första trucken som har utvecklats utifrån litiumjonkonceptet, vilket gör trucken mycket kompakt, lätt och energieffektiv och sätter nya standarder i branschen.

”Vår nya LWI160 är den mest kompakta trucken i sin klass som ger en mycket bred och flexibel energilösning. Det är en ny spännande utvecklingsfas vi nu går in i, med optimerade små truckar med hög prestanda” säger Susanne Wallgren, produktchef BT lagertruckar på Toyota Material Handling Sweden.

Designpris för den unika modulbaserade lösningen
Som ett exempel på Toyotas centrala filosofi för kontinuerlig förbättring (Kaizen), har Toyota Material Handling tänkt utanför ramarna för att optimera BT Levio li-ion LWI160 och tagit fram en revolutionerande och innovativ ny utformning av den eldrivna motorlyftvagnen.

LWI160 är den första låglyftaren i branschen som har genomgått en fullständig omarbetning. Vi har omprövat och optimerat hela truckens layout genom att ta bort det traditionella batteritråget, för att kunna montera alla komponenterna på ett optimalt sätt. Tack vare det inbyggda litiumjonbatteriet och telematiken som standard har den högkvalitativa, kompakta designen belönats med 2020 iF designpris, ett viktigt erkännande från iF-juryn av Toyotas unika konstruktion med litiumjonteknik. Detta är bara början på en ny epok som gör det möjligt för Toyota att bygga vidare på samma teknik och optimera framtida modeller för att erbjuda kunderna en ännu bättre lösning för sin materialhantering.

Förbättrad energieffektivitet

Den nya BT Levio Li-ion-modellen från Toyota är en mycket kompakt truck som är mindre och lättare, utan att göra avkall på prestanda, och som tar energieffektiviteten till en ny nivå. BT Levio LWI160, 24 V erbjuder flexibla energilösningar. Den finns i utföranden med tre batterikapaciteter: 50, 105 och 150 Ah litiumjon, och erbjuder en enkel och snabb laddning samt energilösningar som är anpassade till kundernas behov.

Kunderna kan väja mellan extern laddning, inbyggd laddning eller laddning ombord på lastbil, med ett brett utbud av laddningskapaciteter. En ny förbättrad laddkontakt är tillgänglig med push-in-anslutning, och ger dig ännu högre effektivitet på arbetsplatsen

Enkel manövrering
BT Levio LWI160 är en eldriven lagertruck som kan användas i de flesta låg-, medel- och högintensiva applikationer med gående förare. Den är idealisk för arbete i trånga utrymmen, butiker och stormarknader, men även perfekt för horisontell transport i lager och industri samt lastning och lossning. Denna enhetliga, kompakta maskinstorlek erbjuder enkel manövrering och är perfekt att använda ombord på lastbilar. Denna innovativa lätta låglyftare från Toyota väger endast 269 kg (inklusive 105 Ah batteri) och kan enkelt transportera laster på upp till 1,6 ton över korta till medellånga sträckor med en hastighet på upp till 6 km/h.

För optimal förarkomfort är BT Levio LWI160 användarvänlig och intuitiv tack vare sin låga ljudnivå på endast 59 dB(A) och sina programmerbara förarparametrar. Säker och effektiv drift garanteras i alla situationer tack vare den nya utformningen av den litiumjondrivna trucken, där manöverarmen är centralt placerad vilket ger föraren en obegränsad sikt.

LWI160 erbjuder optimerad kurvtagning som automatiskt sänker hastigheten i kurvor beroende på manöverarmens vinkel. Detta minskar risken för instabilitet i lasten vid kurvtagning samt risken för fotskador och förbättrar arbetssäkerheten. Det unika ”click-2-creep”-systemet låter föraren köra trucken med manöverarmen i upprätt läge i kryphastighet genom att helt enkelt dubbelklicka på styrreglaget, vilket ger förbättrad manövrerbarhet i trånga utrymmen.

Ta bort allt