Toyota Material Handling presenterar nya, förbättrade, mångsidiga ledstaplare och truckar

Med Toyota BT Levio och BT Staxio W-serierna (LWE140-250 och SWE080L-200D), ledstaplare och ledtruckar, levererar Toyota Material Handling Europe på sitt löfte om kontinuerlig förbättring enligt Toyotas Kaizen-metod. Dessa kompakta och mångsidiga truckar är nu utrustade med mervärdesförbättringar och extrautrustning för produktspecifikationerna. Detta gör BT Levio och BT Staxio ledstaplare i W-modellserien än mer passande för lastning, stapling och horisontell transport i trånga utrymmen.

´

Eftersom marknadssegmentet för ledstaplare växer mycket snabbt har Toyotas BT Levio ledtruckar och BT Staxio ledstaplare kontinuerligt optimerats för att överträffa kundens behov. BT Levio och BT Staxio i W-modellserien har visat precis hur enkel pallhantering kan vara i mängder av olika applikationer, hos kunder i hela världen. Med våra kunder och deras verksamhet i åtanke finns nu dessa produkter med ett ännu bredare sortiment av funktioner och tillbehör, vilket bidrar till ökad produktivitet, säkerhet och effektivitet, säger Andreas Lindsjö, enhetschef för Warehouse Walkies Product Management på Toyota Material Handling Europe.


Förbättrad produktivitet

Staplarna kan utrustas med hydraulsystem av lågbullertyp som tillbehör, för att sänka bullernivåerna. Detta gör dessa truckar perfekta för arbete i bullerkänsliga och tysta miljöer, som varuhus, affärer och ombord på lastbilar under leveranser nattetid.

BT Staxio W-modellserien finns nu även med viktindikator som visar en uppskattning av lastvikten på gafflarna. Detta förhindrar lyft av för tung last, och även överbelastning av lastbilar, hissar och lastramper.


Säkerhet och stabilitet

På alla låglyftare och staplare i BT Levio och Staxio W-modellserien har batterihuven uppdaterats till bättre tålighet och motorhuven uppdaterats så att designen nu knyter ihop modellserien men resten av produktfamiljen.

Bägge W-serier kan utrustas med hastighetsreducering vid kurvtagning, vilket gör dem perfekta för hantering av höga och instabila laster. Denna förbättrade stabilitet förebygger skador och personskador, vilket förstärker säkerheten på arbetsplatsen.


Extremt kraftfulla

Staplarna i BT Levio och BT Staxio W-modellserien erbjuder ökad energieffektivitet, förbättrad driftstid och minskade CO2-utsläpp. Varje modell finns dessutom tillgänglig med inbyggd laddare, för snabb och enkel laddning ombord på lastbil för att spara tid.

Som standard är var och en av dessa truckar tillgänglig med litiumjonbatteriteknik, internmonterad av Toyota Material Handling Europe. Litiumjondrivna truckar kräver inget batteribyte, inget extra batteri och ingen specifik laddstation. Istället kan trucken laddas med hjälp av pausladdning då det passar, till exempel under raster. Dessutom elimineras batteriunderhållet och energieffektiviteten ökar med upp till 30 % tack vare litiumjon. 

Alla lagertruckar som produceras av Toyota Material Handling Europe har även telematik som standardutrustning, vilket gör dem till Smart Truck från Toyota. Detta gör att kunden enkelt kan koppla sina gaffeltruckar till I_Site för effektiva mät- och driftsförbättringsingrepp bland annat vad gäller produktivitet och säkerhet.

 

 

Om Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe (TMHE) är den europeiska regionala organisationen inom Toyota Material Handling Group, som är en del av Toyota Industries Corporation – världens ledande leverantör inom materialhantering. TMHE hjälper företag i alla storlekar, i över 30 europeiska länder, med ett komplett sortiment av Toyotas motviktstruckar, BT-lagerutrustning och tjänster samt lösningar och innovationer med mervärde. Över 95 % av truckarna tillverkas vid våra europeiska fabriker i Sverige, Frankrike och Italien – alla enligt TPS (Toyota Production System) kvalitetsstandarder. Läs mer för att uppnå exceptionell effektivitet i din verksamhet. www.toyota-forklifts.eu.

Presskontakt

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259
M: +46 (0)72 701 1577

Läs mer

Litiumjonlösningar från Toyota

Vi erbjuder nu helintegrerade litiumjon-batterier över hela produktserien, internmonterade enligt TPS, Toyotas högkvalitetskrav.

Litiumjonlösningar

Manager looking at I_Site on iPad

I_Site fleet management

I_Site kopplar upp dina truckar, samlar in data och ger dig en överblick över vad som händer och berättar hur du optimerar din verksamhet.

I_Site >>

Läs mer i vår blogg

Läs våra artiklar om intressanta ämnen inom materialhantering. Vilka nya trender ser vi under 2019?

Läs mer >

BT Optio L-serien används frekvent vid hantering av snabbrörliga konsumtionsvaror

Vårt produktutbud

Ta en titt på hela vårt sortiment av truckar som inkluderar skjutstativtruckar, staplare, smalgångs- och motviktstruckar, lyftvagnar, låglyftare och automatiska truckar.

Våra truckar

Ta bort allt