Litiumjonbatterier från Toyota

Det finns flera energilösningar tillgängliga när du ska välja en elektrisk truck. Under de senaste åren har litiumjonbatterier blivit en allt mer populär strömkälla. Litiumjonbatterier levererar maximal effekt hela tiden, oavsett hur mycket laddning som finns kvar, till skillnad från bly-syrabatterier där mindre laddning påverkar hastighet och lyftkapacitet. Toyota har tusentals litiumjonbatterier som driver våra truckar i hela Europa, vilket ger företag ett högkvalitativt och säkert sätt att driva sin materialhanteringsutrustning.

 

Energieffektivitet

Högre energieffektivitet innebär lägre kostnader och lägre utsläpp. Litiumjonbatterier ger en mängd olika effektivitetsfördelar, från konsekvent strömförsörjning till snabbare laddningsfunktioner. Att utforska alternativ för litiumjonbatterier kan hjälpa dig att uppnå dina hållbarhets- och kommersiella mål.

Hög energitäthet

Ett litiumjonbatteri använder "litiumsalt" som elektrolyt som blandat med andra kemiska element, förbättrar dess prestanda och hållbarhet. Fördelen jämfört med andra batterier är deras förmåga att lagra en hög energitäthet i ett litet utrymme. Toyota använder NCA -celler (litium -nickelkobolt -aluminiumoxid). Detta säkerställer att våra litiumjonbatterier kan innehålla mer energi i samma volym-det är samma cellkemi som används i elbilar!

Som ett resultat tål Toyotas litiumjonbatterier ett stort antal laddningscykler och har elektroniska styrenheter som säkerställer deras tillförlitlighet och säkerhet. Detta leder till mindre energiförlust i laddningscykler, bättre användning av lagrad energi och möjligheten att alltid ge maximal effekt.

Minska dina utsläpp

Cellerna som vi använder i våra litiumjonbatterier kommer från en stor OEM som delar samma syn på hållbar utveckling som Toyota. Vi är fast beslutna att hjälpa alla våra kunder att bädda in hållbarhet i sin verksamhet; Vi uppskattar att byte till en litiumjonbatterilösning kan minska CO2-utsläpp med så mycket som 20%. 

 

Produktivitet

Körs dina truckar så effektivt och ändamålsenligt som möjligt? Vi känner till kostnaderna och problemen som omges av oplanerade driftstopp. Litiumjonbatterier är ett utmärkt val för att hålla detta till ett minimum. De genererar mindre värme än alternativa energialternativ och förbättrar möjligheten att leverera stabil spänning oavsett vilken laddningsnivå de har. Detta möjliggör en effektivitetsförbättring på upp till 30% jämfört med traditionella bly-syrabatterier.

Vi arbetar ständigt med att utveckla vår teknik och att erbjuda ännu fler produktivitetsfördelar. Fältprov med vårt nya batteri på 630Ah visar att med ett fulladdat batteri klarar en Reflex ett åtta timmars arbetsskift perfekt, helt utan stödladdning. 

 

Toyota Traigo 48 gaffeltruck

Fler produktivitetsfördelar

 • Flexibel laddning – kan laddas när som helst och utan att påverka batteriets livslängd. Detta gör lastningstiderna mer flexibla och säkerställer att truckar förblir i drift vid behov..
 • Snabb laddning – Ett 25V litiumjonbatteri är fulladdat på bara 80 minuter, och du behöver bara 30 minuters laddningstid för 50% batterikapacitet. Dessutom kommer Toyotas smarta laddare med Dynamic Power Limitations (DPL) som standard, vilket minskar höjden på din "toppbehov" och därigenom hanterar din totala energianvändning och kostnader. Det betyder också att majoriteten av strömmen kommer att skickas till den truck som behöver det mest, när man laddar flera truckar samtidigt.
 • Batterier som håller lika länge som din truck – Litiumjonbatteriets livslängd motsvarar truckens livslängd, utan behov av nya investeringar för att underhålla utrustningen eller behovet av andra uppsättningar batterier.
 • Inga laddningsrum – Litiumjonladdare är enkla, säkra och ergonomiska att använda. De kan placeras var som helst i anläggningen snarare än att behöva ett särskilt laddningsrum - vilket frigör lagerutrymme som kan användas för att optimera flöden och maximera effektiviteten i hela din verksamhet.

 

Säkerhet

Säkerhet och välbefinnande är viktiga delar i alla framgångsrika truckoperationer - därför erbjuder vi flera utbildningar för truckförare och lagerchefer. Truckens säkerhet sträcker sig dock långt bortom föraren. Batteri- och truckladdning är inte utan risker, vilket kan förväntas med elektrisk utrustning. Som ett företag med säkerhet och kvalitet i centrum har vi gått den extra milen för att säkerställa att våra litiumjonbatterier ger en rad säkerhetsfördelar.

Alla våra litiumjonbatterier använder cylinderformade celler som inte vidrör varandra. Det betyder att om det finns en säkerhetsrisk med en cell, kommer den inte direkt att påverka de andra cellerna bredvid den. Cylinderceller är också svårare att tränga igenom, vilket kan hända om batteriet petas till av en trucks gafflar. Det är faktiskt extremt svårt att skada en cylinderformad cell.

Säkerhet i varje komponent 

Ett litiumjonbatteri består av flera celler som är sammansatta i en modul. Beroende på batteriets storlek är flera moduler seriekopplade och bildar ett batterisystem. Varje modul är utrustad med ett säkerhetssystem (BMS batterihanteringssystem). Hela batterisystemet har också en överordnad BMS som styr batteriets totala aktivitet (laddning / uttag).

Har du frågor om litiumjonbatterier för gaffeltruckar? Besök vår FAQ sida här >> 

Användbarhet

Oavsett ditt företags fokus och truck, kan litiumjonbatterier erbjuda högre effektivitet och högre prestanda. De lämpar sig för att arbeta i både varma och kalla miljöer och levererar en mångsidig lösning för materialhantering.

Modulär design minskar vikt och servicekrav

Vet du att ett 50Ah-batteri kommer att ge tillräckligt med energi för 70% av dina applikationer med små truckar- vilket innebär att ett litiumjonblock i full storlek kan ge dig mer energi och vikt än vad du faktiskt behöver. Toyotas litiumjonbatterier har inte detta problem. De arbetar på en modulär princip och kombinerar rätt antal moduler för att leverera nödvändig effekt utan att lägga till onödiga celler och vikt. Moduler kan också bytas ut en i taget, vilket innebär snabbare och enklare service. 

Läs mer om Toyotas metod för radikal energidesign >>

Egenmonterade litiumjonlösningar från Toyota erbjuder energibesparingar, servicevänlig drift och förbättrad säkerhet.
Energiförbrukningen är minimal och det är lätt att snabbladda. Till skillnad från bly-syrabatterier förlorar litiumjonbatterier dessutom bara minimal prestanda när de används i kyl- och fryslager.

Kalla miljöer

Våra standard litiumjonbatterier är lämpliga för kalla miljöer och vid icke-intensivt arbete i kyl- och fryslager, när laddning kan göras vid minst + 5ºC, t.ex.

 • Ungefär 2 timmars driftstid vid -30°C
 • Ungefär 4 timmars driftstid vid -10°C

Kyl- och fryslager

Vid användning av truckar i mer än 2 timmar eller om de inte används när temperaturerna närmar sig -30ºC, då rekommenderar vi uppvärmda litiumjonbatterier, vilket gör det möjligt att ladda inne i kylområdet.
Ju mer sällan truckarna behöver gå utanför kylområdet för att laddas, desto mindre är risken för kondensproblem. Dessutom kan batterikraften minskas med 5-10% för att alltid garantera en optimal temperatur för utrustningen.

Få mer information om dina batterier genom I_Site

Vårt fleet management system, I_Site, erbjuder en batterihanteringsfunktion inom I_Site Explorer -paketet, där du kan få användbar information om dina batterier för en förbättrad kostnad- och energieffektivitet.
 
Litiumjonbatterier ger nya möjligheter för mer flexibel laddning. Till skillnad från alternativa bly-syrabatterier påverkas inte livslängden för litiumjonbatterier av laddningsfrekvensen. Faktum är att flexibel laddning rekommenderas för att bibehålla driftstiden. Med I_Site Explorer är det möjligt att spåra batteriets laddningsnivåer för att se till att de alltid laddas till optimala nivåer. Om du laddar en truck medan den är inaktiv kan du använda färre batterier och därmed minimera risken för oplanerade driftstopp.

Har du fler frågor om litiumjonbatterier för truckar? Besök vår FAQ-sida här>>

Kundberättelser om litiumjon


"Toyota beräknar laddningscykler enligt våra behov;
anställda får utbildning om när de ska ladda truckarna så att vi kan säkerställa maximal driftstid."

Ronald Ganther, Head of Inbound, Hermes Fulfilment

Läs mer>>

Lär dig mer

Vi hoppas att vi har övertygat dig om att välja litiumjonbatterier i dina nya truckar, fördelarna är ju många! Vi vill lyfta fram några av våra truckmodeller från vårt omfattande elektriska sortiment som du kanske vill titta på.

Toyota BT Levio LWI160

Kompakt, lätt och smidig

 • Mycket energieffektiv
 • Enkel att manövrera
 • Idealisk vid trånga utrymmen
 • Byggd för litiumjon

Rekommenderas för:
Toyota BT Levio LWI160 är en elektrisk lagertruck som passar utmärkt för arbeten i trånga utrymmen som i butiker, affärer och i stormarknader.

Snabb och enkel att manövrera

 • Enkel att styra
 • Idealisk för långdistanstransport
 • Finns även för gående förare
 • Tillgänglig med litiumjon

Rekommenderas för:
Vårt breda utbud av SWE/SPE staplare innehåller många olika modeller och erbjuder funktioner som passar dina behov.

Toyota skjutstativtruck

Produktiv och bekväm

 • Beprövad innovation
 • Ergonomiskt förarutrymme
 • Lyftkapacitet upp till 13 meter
 • Intelligent energipaket med litiumjonbatteri

Rekommenderas för:
Vår bredd av skjutstativtruckar passar för många olika applikationer: inomhus, utomhus och i trånga utrymmen.

Toyota Traigo 48 gaffeltruck

Effektiv inom- och utomhus

 • Hög manövrerbarhet
 • Tillgängliga i 3 & 4-hjuls modeller
 • Armstöd med integrerade styrspakar
 • Tillgänglig med litiumjonbatteri

Rekommenderad för:
Traigo 48 modellerna är väldigt energieffektiva, föraren har bra syn runt hela trucken och modellerna ger hög lyft- och körprestanda. 

Du kanske också gillar

Köp truckar online

Köp våra truckar online

Hitta mer produktinformation, funktioner och möjliga tillval för våra truckar, till exempel skjutstativtruckar, låglyftare och orderplockare.

Köp online >>

Har du frågor om litiumjon?

Besök vår FAQ-sida om litiumjon, där ger vi svar på dina frågor om litiumjonteknologi.

Läs mer >>

Välj rätt energipaket till din truck

Från förbränningsmotorer till bränslecellsteknologi, vi har energilösningar som bäst passar din verksamhet. Läs mer om våra energilösningar för truckar.

Läs mer >>

Låglyftare som kör i lager

Låglyftare

Dessa truckar är snabba och kraftfulla, med fokus på säkerhet och användarvänlighet till en mängd olika användningsområden i materialhanteringsapplikationer.

Läs mer >>

Ta bort allt