Toyota Material Handling Sweden uppnår EcoVadis Platinum för insatser inom hållbarhet

Toyota Material Handling Sweden, Sveriges ledande leverantör av truckar och materialhanteringslösningar, har blivit belönad med EcoVadis Platinum för år 2023. Detta prestigefyllda erkännande tilldelas företag som utmärker sig genom sina enastående hållbarhetsinsatser och ansvarsfulla affärspraxis. Platinum är den högsta möjliga rankningen som placerar Toyota Material Handling Sweden bland de 1% bästa i branschen globalt sett.
Platinum utmärkelse till Toyota Material handling för utmärkt hållbarhetsarbete
  • Bland de 1 % bästa i branschen globalt sett
  • Ökad öppenhet för att främja kundernas hållbarhetsarbete

Ecovadis är ett oberoende analysföretag som årligen bedömer verksamheter inom hållbarhetsområdet utifrån strikta kriterier där de väger in aspekter som miljö, arbetsförhållanden, hållbart inköp samt etik. Genom att uppnå enastående resultat inom samtliga områden har det svenska truckföretaget visat att de är en branschledare när det kommer till att integrera hållbarhet och ansvarstagande i sina affärsprinciper.

"Vi är glada och hedrade över att erhålla EcoVadis Platinum. Det är en bekräftelse på vår strävan inom hållbarhet och vår förmåga att driva förändring i vår bransch", säger Niklas Jalkner, VD på Toyota Material Handling Sweden.

"Detta erkännande skulle inte vara möjligt utan våra engagerade medarbetare och vårt åtagande att vara en ansvarstagande och pålitlig partner för våra kunder. Dessa frågor blir allt viktigare både för våra kunder, oss som företag och samhället i stort. Det känns nu extra inspirerande att fortsätta vårt arbete framåt inom hållbarhetsområdet”, avslutar Niklas Jalkner.

Med EcoVadis Platinum för 2023 fortsätter Toyota Material Handling Sweden att vara en föregångare inom hållbarhetsområdet. Företaget jobbar med kaizen (ständiga förbättringar) och kommer därför att fortsätta att utveckla och implementera hållbarhetsstrategier för att säkerställa att deras verksamhet fortsätter att vara ansvarstagande, miljövänlig och samhällsnyttig.

Poäng Ecovadis Platinum

Ecovadis utvärderar fyra olika hållbarhetsområden. Viktningen av varje område varierar där ”Arbetsförhållanden och mänskliga rättigheter” är det område som värderas högst. Toyota Material Handling har fått följande betyg på respektive område:

Om Toyota Material Handling Sweden

Toyota Material Handling Sweden är Sveriges ledande leverantör av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. Våra lösningar för en säkrare och effektivare materialhantering kompletteras med autotruckar, I_Site fleet management samt analys och rådgivning.
Vi marknadsför ett heltäckande sortiment av truckar, där BT och Toyota kompletteras med Kalmar. Företaget utför också service på marknadens samtliga märken. Antalet medarbetare är cirka 450, varav 250 ingår i den rikstäckande serviceorganisationen.
I vår strävan efter överlägsen kvalitet genomsyrar The Toyota Way vår företagskultur, våra ideal och vårt sätt att arbeta. Läs mer >>

Om EcoVadis

EcoVadis är en etablerad, global aktör som bedriver verksamhet inom området för hållbarhetsbedömning och certifiering. Ecovadis bedömer företag utifrån flera olika dimensioner av hållbarhet, inklusive miljöpåverkan, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter, etik och företagsstyrning. Genom att samla in och analysera data om företagens hållbarhetsarbete ger Ecovadis sina kunder insikter och betyg för att kunna fatta informerade beslut om sina leverantörer och partners. Deras bedömningar ger företag en möjlighet att identifiera områden där de kan förbättra sin hållbarhetsprestanda och utveckla sin verksamhet utifrån hållbarhetsområdet.
Läs mer på Ecovadis.com >>

För mer information, kontakta:

Karin Lundström, Informationskoordinator, Toyota Material Handling Sweden

E-post: karin.lundstrom@se.toyota-industries.eu

Mobil: 070-527 81 51

Ta bort allt