Fryslager och kalla miljöer

Frys- och kyllager är krävande arbetsmiljöer. Temperaturerna under noll grader påverkar inte bara dina truckars batterikapacitet, elektronik, smörjning, men även förarnas förmåga att manövrera trucken påverkas. Men du måste också tänka på användningen av lagerytorna.

Utmaningar i kalla miljöer

Trenderna är tydliga, dagens konsumenter värdesätter bekvämlighet, hälsosam mat och just-in-time-leveranser. Fler färska och kylda produkter beställs i mindre kvantiteter. Det förekommer inte längre standardiserade och enkla inlastningar/utlastningar: kylkedjan måste vara så flexibel som möjligt. Det är viktigt att ta itu med dessa utmaningar för att hålla kostnaderna under kontroll:

Utmaning

Tid

Minimera stilleståndstid och ha tillgång till rätt teknik.

utmaning

Utrymme

Maximera utrymmet med bibehållen flexibilitet.

utmaning

Resurser

Håller arbetare och utrustning tillräckligt varma för att hålla effektiviteten hög.

Lösningar för att minimera slöseri med tid, utrymme och resurser

Drift i kylda (omgivningstemperatur ner till 0°C) eller frysta (under 0°) miljöer kräver slimmade, effektiva lösningar som minimerar slöseri med utrymme, resurser och tid, samtidigt som tillförlitligheten säkerställs i dessa krävande miljöer. Vi har en lång historia och erfarenhet av att arbeta i lågtemperaturdrift, och erbjuder som standard ett komplett utbud av maskiner och lösningar för kyldrift samt dedikerade kyl- och fryshuslösningar.

Dedikerade kyllagertruckar för maximal drifttid

Vid temperaturer ner till -30°C

Vårt kompletta trucksortiment är utformat för att fungera effektivt ner till 0°C utan modifiering. Men vid temperaturer ner till -30°C kommer de flesta truckar att behöva anpassas med specifika funktioner som fryshusolja, halkskydd, uppvärmda batterier och kan utrustas med en särskild fryshushytt för mer komfort och produktivitet, som på våra skjutstativtruckar.

Speciella fryshusspecifikationer och tillägg för varje modell

Toyotas handtruckar, orderplockare, skjutstativtruckar och smalgångstruckar (VNA), samt motviktstruckar kan konstrueras fullt ut för användning i kylhus. Vissa truckar kräver lite modifiering, till exempel behöver Toyota BT Levio låglyftare och BT Staxio ledstaplare helt enkelt lågtemperaturhydraulikolja – i alla andra avseenden är de förkonstruerade för fryshus med helt slutna komponenter. Alla fryshusmaskiner är tydligt definierade av snöflingasymbolen. Detta hjälper till att sänka kostnaderna genom att minska risken för att truckar används felaktigt. Serviceavtal är skräddarsydda efter dina behov.

Upptäck vårt utbud

Fler lösningar för kalla arbetsmiljöer

Allt du behöver veta om logistik i temperaturkontrollerade miljöer

Kundcase

Skyttelställ möjliggör förvaring på hög höjd

Världsledande livsmedelsproducenten Döhler behövde en lösning för att lagra tusentals pallar med mat i kylhus. Toyota Material Handling levererade därför en inrednings- och skyttellösning för effektiv användning av utrymmet.

Döhler case study >

Lagerlösningar och VNA-truckar effektiviserar arbetet på Foster Fast Food

Foster Fast Food letade efter en platsbesparande lösning för att effektivt hantera och lagra sina frysta och kylda varor. Eftersom de redan hade Toyota-truckar i drift, återvände de till Toyota Material Handling för smalgångstruckar och pallställ anpassade för kylhus.

Läs mer >

Toyota levererar åt Natures Menu

Natures Menu fick en komplett logistiklösning från Toyota för att lagerhålla deras frysta husdjursmat. Den nya lösningen i deras fryslager gör det möjligt att lagra nästan 1000 pallar.

Natures Menu kundcase >

Ta bort allt