Toyota Logiconomi

Toyota Logiconomi: samarbete för framtiden

Den 31 januari var Toyota Material Handling Europe värd för sitt första Logiconomi Convention i Mjölby. Syftet var att sammanföra högre chefer från ledande europeiska företag för att arbeta tillsammans med framtida logistikkrav i en snabbt föränderlig värld.

Logiconomi

”Vi inser att vi måste ha öppna sinnen och vara smidiga när det gäller framtida tekniktrender för logistik, och samarbete med kunder och andra likasinande leverantörer är avgörande för att uppnå detta. Det är en pågående process för oss – vi kallar det Logiconomi”, förklarar Matthias Fischer, vd och koncernchef för Toyota Material Handling Europe. Det första Logiconomi Convention hölls den 31 januari 2018 i Mjölby i Sverige på företagets huvudkontor och fabrik. Evenemanget samlade ledande logistikproffs från alla branscher, tillverkning, grossist- och detaljhandel från 16 europeiska länder. Den sammanföll med Toyotas FoU-utställning som normalt är reserverad för medarbetare och leverantörer men som denna gång erbjöd en smygtitt även för utvalda kunder.

 

Presskontakt

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259
M: +46 (0)72 701 1577

Toyota Logiconomi

Samarbete

”Samarbete är grundläggande”, fortsatte Fischer, ”och vi ser behovet av att få värdefull input och feedback från våra kunder så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen. Detta var redan fallet med Europapallen, som vi utvecklade tillsammans med SJ på 40-talet. Det är ett passande exempel på ett tidigt samarbete för att eliminera utrymmesslöseri i järnvägs- och vägcontainrar. Men naturligtvis kräver dagens tekniska revolution att vi ska omfamna många fler möjligheter och utmaningar.”

Anföranden

Under konferensen hölls anföranden av gästtalare som dr Patrick Dixon, en ledande futurist som slog an tonen genom att reflektera över förändringstakten för mänskliga förväntningar. Randall van Poelvoorde gav en bild av den snabbt föränderliga världen av robotik och artificiell intelligens och vd för Volvo Venture Capital, Per Adamsson, förklarade hur samarbete och tekniska partnerskap har hjälpt till att utveckla Volvos användning av telematik i vägfordon.

Toyota Logiconomi

Framtida logistik

Evenemanget gav deltagarna möjligheten att titta på delar av den senaste utvecklingen från Toyota Material Handling Europe inom områdena automation, inklusive robotikkoncept från Toyotas systerföretag Vanderlande; framtida hanteringsscenarier baserade på artificiell intelligens – känt som ’A.I. Team Logistics’, samt med fokus på energi, inklusive den senaste tekniken för litiumjonbatterier. Telematik var ett annat nyckelområde, baserat på Toyotas ledande marknadsposition, nu med väl över 50 000 uppkopplade truckar i drift och nästa generations teknik som möjliggör förplanerade snabba serviceingrepp.

 

Resurssnål logistik

En annan unik aspekt av konferensen var möjligheten att se hur automation nu gradvis införs på Toyotas egna fabriker, för att ytterligare förbättra effektiviteten hos Toyotas produktionssystem TPS, vilket bildar grunden för företagets ”Lean Logistics”-program. ”Vi har ett gott rykte för resurssnålt tänkande”, fortsatte Fischer, ”och vi vill ständigt förbättra vår strategi, med fokus på att eliminera slöseri, förebygga skador och öka produktiviteten. Evenemanget har hjälpt oss att dela med oss av våra idéer, få värdefull feedback och dela med oss av vårt resurssnåla tänkande med kunderna."

Framtida teknologi

Smart Logistics och Logiconomi ger dig lösningar som finns tillgängliga redan idag och som visar vår vision för framtiden.

Smart Logistics

The Toyota Way är vår företagskultur, våra ideal och vårt sätt att arbeta.

The Toyota Way

Vår vision är att ge dig enastående effektiv materialhantering, vilket vi gör genom att tillämpa våra gemensamma värderingar - the Toyota Way.

Läs mer >>

Toyota Production System

Toyota Production System

Vår produktion präglas av lean-ideologin och vi arbetar enligt ett "pull system", vilket innebär att vi endast producerar mot order.

Toyota Production System >>

Ta bort allt