Proven Innovation
Nya BT Reflex 

Sätter standard för nya höjder

Från tiltande hytt till 360 ° styrning, från växelström till regenerativ bromsning, från TLC till integrerad telematik: Toyota har varit klassledande med innovativa funktioner genom åren. Med den nya BT Reflex-serien sätter vi nya riktmärken för säkerhet, ergonomi och energieffektivitet.

Proven innovation

INTUITIVE

Att köra och hantera en skjutstativtruck kräver duktiga förare. Vi hjälper till att göra deras liv enklare, säkrare och bekvämare med ett nydesignat, ergonomiskt och funktionellt förarutrymme.

INTERACTIVE

Den nya och unikt interaktiva pekskärmen har olika funktioner som hastighetskontroll, lyfthöjd och varningar för överbelastning.

INTELLIGENT

Vår analys av 10.000 uppkopplade truckar visade att litiumjonbatterier uppfyller kraven för skjutstativtruckar. Så vi erbjuder dig att välja mellan 3 energipaket för att hitta det som passar just din verksamhet. Ett ansvarsfullt beslut för din verksamhet, produktivitet och miljö.

INSIGHT

Du kan nå nya nivåer inom säkerhet, produktivitet och effektivitet med BT Reflex. Låt endast auktoriserade förare starta de smarta truckarna på ett säkert sätt och anslut den enkelt till I_Site från Toyota.

Intuitiv förarupplevelse

Toyota BT Reflex E-series

Egenskaper Nya BT Reflex

Se hela historien

Lyssna på vad vår Forskning- och Utvecklingschef Gustaf, har att säga om det nya intuitiva förarutrymmet.

R&D berättar hela historien

Luta dig bakåt för att se uppåt

Inga förare är exakt likadana, så vi planerade och designade en lösning som skulle ge exakt rätt höjd och vinkel, oavsett vem som kör.

För maximal sikt finns ett valfritt transparent panoramatak. Den unikt tiltbara förarhytten på E-serien är en beprövad innovation som minskar förarens belastning på nacken och som även ger bättre sikt. En glad förare är en produktiv förare.

Komfort på en ny nivå

Det nya luftfjädrade stolen (tillval) gör att förarna bekvämt kan klara tunga lyft. Hyttens golvhöjd kan också enkelt justeras med en knapptryckning vilket ytterligare förbättrar förarens ergonomi.

Vid dina fingerspetsar

Den nya Reflexen har en ny förarkonsol på höger sida där föraren kan välja antingen minispakar eller multispak, beroende på förarens önskemål.

 

Det lilla extra

Ännu mer förvaringsmöjligheter, USB-uttag för laddning av mobiltelefon och som tillval finns en integrerad Bluetooth-högtalare i taket så att du kan lyssna på din favoritmusik hela skiftet.

Interaktiv pekskärm

Närbild på Toyota BT Reflex pekskärm

Se filmen

Se filmen när vår Software Developer, Sandy, berättar om den nya interaktiva pekskärmen.

Vår software developer berättar om pekskärmen till nya BT Reflex

Åtkomstkontroll

Med den nya pekskärmen interagerar föraren enkelt med trucken. Det betyder högre säkerhet och produktivitet. Med en pinkod eller åtkomstkort säkerställer du att endast auktoriserade förare kan använda trucken.

Körkontroll

Inte bara den viktiga dagliga tillsynen ingår i det nya pekskärmsgränssnittet utan även andra säkerhetsfunktioner som automatisk hastighetskontroll, gaffeljustering och centrering av gafflarna. Säkerheten först!

Lyftläge

När lasten lyfts får förarna kontinuerliga uppdateringar om lyfthöjd, lastvikt och gaffelpositionering, samt mer kritisk information som varningar om för tung last.

Anpassade inställningar

Pekskärmen låter dig styra inställningar som lyfthöjder och lyfthöjdsförval och andra prestandaparametrar som är viktiga i ditt arbete.

Intelligenta energipaket

Litiumjonbatteri

Se hela filmen

Lyssna på vår försäljningschef Stefan, när han berättar om de nya intelligenta energipaketen.

Försäljningschefen berättar hela historien

Litiumjon: Det rätta valet

BT Reflex är utrustad med Toyotas egna litiumjonbatterier. Du laddar enkelt och snabbt, slipper byta batterier och behöver inget separat laddningsrum.

Perfekt passform

Analyser av 10 000 uppkopplade och anslutna truckar visar att litiumjon är den föredragna energilösningen för skjutstativtruckar som används i högintensiv materialhantering. En perfekt passform för både dig och miljön.

Dubbla livslängden

Som med alla litiumjonbaserade energisystem är det underhållsfritt och kräver mindre dagligt skötsel. Detta ger en längre livslängd som motsvarar truckens livscykel. Batterikapaciteten beror på antalet laddningar som sker under arbetspauserna.

3 olika storlekar

Bra laddningsdisciplin kan göra det möjligt för truckar med även det minsta energipaketet att arbeta dygnet runt. Men för maximal flexibilitet erbjuder vi tre olika alternativ

 • Standard Pack
 • Intensive Pack 
 • Max Pack

Inblick med I_Site

Endast auktoriserade förare

Att skapa unika förarprofiler med PIN-kod i I_Site-portalen säkerställer att endast utbildade och auktoriserade förare har åtkomst och kan använda dina maskiner. Eller så kan du använda ett Smart Access-kort, snyggt integrerade i förargränssnittet. 

Öka säkerheten

En förkontroll är en smart I_Site-funktion som ingår i BT Reflex-drivrutinsgränssnittet för att säkerställa att en automatisk kontroll utförs av dina förare innan varje skift - vilket förbättrar tillförlitlighet och säkerhet.

Meddelanden via trucken

Denna I_Site-funktion gör det enkelt att skicka meddelanden till och från trucken via det nya förargränssnittet. Till exempel kan föraren skicka en varning i händelse av ett problem och en servicetekniker kan skicka ett meddelande till föraren att köra tillbaka trucken till laddningsplatsen för en kontroll. 

Hantera krockar

Stötsensorer på BT Reflex ger information om kollisioner. Information via I-Site  om händelser kan hjälpa till att förhindra och undvika skador på dina anslutna smarta truckar och dina medarbetare - för en säkrare och mer kostnadseffektiv drift.

Här är nya Reflex- familjen

BT Reflex R-serien

Hög prestanda

 • Lyfthöjd: Upp till 13 m
 • Lyftkapacitet: Upp till 2,5 t
 • Utmärkt stabilitet med unikt patenterat lyftsystem (transitional lift control)

Till truckarna

BT Reflex E-serien

Med tiltande hytt

 • Lyfthöjd: Upp till 13 m
 • Lyftkapacitet: Upp till 2,5 t
 • Minskar risken av belastningar för föraren

Till truckarna

BT Reflex O-serien

Inomhus & utomhus

 • Lyfthöjd: Upp till 7,5m
 • Lyftkapacitet: Upp till 1,6 t
 • Slitstarka hjul och hög markfrigång

Till truckarna

Ta en titt på alla våra andra serier!

Effektiva skjutstativtruckar>>

Fyrvägs skjutstativtruckar>>

Skjutstativtruckar för trånga utrymmen>>
(Ny model kommer under 2021)

 

Vill du veta mer?

Frågor & svar

Ta bort allt